2021. június 28., 18:49

Tíz év alatt csaknem megháromszorozódott a hajléktalanok száma Rimaszombatban

A szociális nyilvántartás szerint 2011-ben 32 hajléktalan tartózkodott Rimaszombat területén. 2020 decemberére a számuk mintegy 80 főre nőtt. Ez abból a jelentésből derül ki, amelyet a városi képviselő-testület legutóbbi ülésén terjesztettek elő.

Fotó: TASR/AP
Képünk illusztráció.

A város éjjeli szállást és étkezést biztosít a hajléktalanoknak a Hviezdoslav utcai hajléktalanszállón, amely általában október közepétől áprilisig fogadja a rászorulókat. A létesítmény négy nőt és 13 férfit képes befogadni.

Marcela Rošková, a rimaszombati városi hivatal szociális ügyekért felelős osztályának munkatársa úgy véli, hogy a városban tartózkodó hajléktalanok száma éppen azért nőtt meg, mert 2010-ben megnyílt a hajléktalanszálló.

Hozzátette: a hajléktalanok többsége a téli időszakban érkezik Rimaszombatba Pozsonyból és más nagyobb városokból.

A jelentés szerint 2020-ban éjszakánként átlagosan öt ügyfél vette igénybe a hajléktalanszálló szolgáltatásait. Összesen 25 hajléktalan fordult meg a létesítményben, 7 nő és 18 férfi. A világjárvány első és második hulláma idején a hajléktalanszálló folyamatosan nyitva tartott.

A hajléktalanszálló szolgáltatásait a pandémia idején többen vették igénybe, mint egy átlagos téli időszakban"

- közölte Rošková. Hozzátette: a hajléktalanok számának növekedése ellenére elég férőhely van a létesítményben, mivel csak néhányan veszik igénybe ezt a szolgáltatást.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.