2018. április 16., 12:00

Tisztítsuk meg Medvesalját!

Tisztítsuk meg Medvesalját! jeligével hirdetett harcot a szemét ellen a Via Nova ICS medvesalji csapata. Az önkéntes szemétszedés Medvesalja falvaiban valósult meg, ahol mintegy 20 zsák szemetet gyűjtöttek össze a fiatalok.

szemet3.jpg
Galéria
+5 kép a galériában
Fotó: Vincze Gábor

„Az ötlet a legutóbbi gyűlésünkön merült fel, ahol is az éves programok összeállításánál az egyik tagunk vázolta fel az önkéntes szemétszedésről szóló elképzelését. Szerencsére mindenki egyetértett abban, hogy ezt a kezdeményezést fel kell karolni, így nagy elánnal vetettük bele magunkat a munkába. Számomra külön öröm volt, hogy a bulik mellett ilyen fontos ötletek is megfogalmazódnak a tagokban“ - nyilatkozta a ma7-nek Vincze Gábor, a Medvesalji ICS elnöke.

Fotó:  Vincze Gábor

Elsősorban a kisebb hulladékokat - ruhákat, papírt - gyűjtötték össze. A nagyobb darabokat pedig majd traktorral szedik össze. Az önkéntes akciót a környező falvakban is meghirdették, ám a csapat tagjain kívül elenyésző számú civil csatlakozott a kezdeményezéshez. Újbástban hét, a Bakóháza-Tajti-Hidegkút-Vecseklő vonalon hat, Óbástban pedig mindössze egy ember jelentkezett. Minden faluban a megbízott aktivisták választották ki a leginkább tisztításra szoruló részeket.

„Igyekeztünk úgy elosztani a területeket és az aktivistákat, hogy Medvesalja területének nagy része lefedésre kerüljön. Ennek megfelelően egy csoport Újbástban a Mogyoróskút felé vezető erdei úton tisztogatott, Óbástban az Óbásti-tó felé vezető útszakasz került a középpontba, a harmadik csoport pedig a Bakóháza-Tajti-Vecseklő-Hidegkút melletti főútvonalon végezte a gyűjtést“ - tette hozzá Vincze, aki pozitívumként értékelte, hogy tizenéves fiatalok is bekapcsolódtak.

Fotó:  Vincze Gábor

Az emberek nagy részének érdektelenségét azonban elkeserítőnek tartja. „Mi mindenesetre elhatároztuk, hogy példát szeretnénk mutatni az embereknek ebben a tekintetben is“ - emelte ki. A Medvesalji ICS-nek nem ez volt az első önkéntes megmozdulása. Korábban adománygyűjtést szerveztek a rászoruló családok részére.

szemet3.jpg
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.