2020. szeptember 18., 12:05

„Természetlesen”- határon átnyúló táborban vettek részt a ragyolci alapiskolások

A salgótarjáni székhelyű Nógrádi Grund Klubhálózat szervezésében a közelmúltban 6 napos bentlakásos tábor valósult meg a Nógrád megyei Bárna településén. A tábor résztvevői olyan tehetséges szlovákiai és magyarországi diákok voltak, akik fogékonyak a természettudományok, természetismeret iránt.

Fotó: Ragyolci Alapiskola

A szlovákiai diákságot a Ragyolci Alapiskola tanulói képviselték, akik a szórakozás mellett számtalan környezettel kapcsolatos ismeretre tettek szert a gyakorlatban is. 

Ragyolci Alapiskola
Fotó:  Ragyolci Alapiskola

A tábori program fő célja az iskolapadban szerzett tudás gyakorlati alkalmazása, további bővítése mellett a kritikus gondolkodás fejlesztése, a természeti világ jelenségeinek megértése volt.

A tábor ideje alatt több kirándulást, túrát tettek a közeli „kövekhez”: meghódították a bárnai Nagy-kő, Szilvás-kő, Szérkő és Kis-kő szikláit. Mindezek mellett a kikapcsolódásra, játékra, szabadidőre is jutott idő: a strandolásra, sportversenyre, kiscsoportos foglalkozásokra, szabad játékra.

Ragyolci Alapiskola
Fotó:  Ragyolci Alapiskola

A táborlakók a salgótarjáni Pegazus Élményközpontba további színes foglalkozásokon vehettek részt. A tanulók élményekben gazdagon tértek haza. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósut meg.

A salgótarjáni székhelyű Nógrádi Grund Klubhálózat és a Ragyolci Alapiskola közötti kapcsolat egyébként több éves múltra tekint vissza, ami közös programok, táborok, foglalkozások szervezésére és közös pályázatokra ad lehetőséget.

Ragyolci Alapiskola
Fotó:  Ragyolci Alapiskola
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.