Tele a Padlás Rimaszombatban

Virsinszky Tamás 2019. szeptember 10., 19:13

Az összes jegy elkelt A padlás című musical rimaszombati előadására. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter nagy sikerű darabja a komáromi Jókai Színház előadásában 2019. szeptember 11-én, szerdán 18.00 órai kezdettel lesz látható a rimaszombati kultúrház színháztermében.

Fotó: Bárány János

A történet több műfaj elemeivel gazdagított. Egy kicsit sci-fi, egy kicsit krimi, egy kicsit romantika. Egy fiatal tudós kísérletezik a padláson. Távoli, titokzatos bolygók üzenetét próbálja megfejteni, látogatói azonban nem földönkívüliek, hanem évszázadok óta bolyongó szellemek, akiket kifelejtettek a mesékből.

Történetesen ők is erre a padlásra várják Révészt, aki elviszi őket az emlékezet országába. Révész meg is érkezek egy távoli világból, csakhogy egy gengszter testében landol, s ez kicsit megkavarja az eseményeket.

„Félig mese, félig musical, kicsiknek és nagyoknak 9-től 99 éves korig.” – olvashatjuk a színházi ajánlóban.

A darabot több mint harminc éve töretlen sikerrel játsszák a Kárpát-medence magyarlakta területein. Rimaszombatban a komáromi Jókai Színház előadásában kerül bemutatásra.

Rendező: Méhes László. Egyes szerepekben Cs.Tóth Erzsébetet, Bárdos Juditot, Béhr Mártont, Tóth Károlyt, Bernáth Tamást, Holocsy Katalint, Majorfalvi Bálintot, Skronka Tibort, Culka Ottót, Olasz Istvánt és Szabó Viktort láthatjuk majd a színpadon.

A gömöri színházi előadás a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg. Szervező az Oxymoron polgári társulás.

0 HOZZÁSZÓLÁS