Taroltak a füleki gimnazisták az Agyvihar-ban

Szvorák Emese 2019. október 07., 10:57

Az Óbudai Egyetem első alkalommal hirdette meg a STEM - Agyvihar elnevezésű versenyét. A székesfehérvári döntőbe hat csapat került, köztük a Füleki Gimnázium csapata.

Fotó: Füleki Gimnázium

A verseny első, otthoni fordulójában az indulóknak egy minél magasabb és stabilabb tornyot kellett építeniük. A feladat végén a torony teherbírását egy tojás ráhelyezésével tesztelték. A dolgot tovább nehezítette, hogy a torony elkészítéséhez kizárólag 1 kg száraztésztát és fél kilogramm pillecukrot használhattak.

A székesfehérvári döntőbe az az 5 csapat került, akiket a verseny weboldalára feltöltött videójuk alapján a zsűri továbbjuttatott. Ezen felül a döntőbe jutott még egy csapat, akik a STEM facebook-oldalán indított közönségszavazás alapján a legtöbb szavazatot kapták.

A döntőbe bejutott hat csapat különböző feladatokban mérhette össze erejét, melyekben a tudás legalább annyira mérvadó volt, mint a csapattagok kreativitása és kommunikációs készsége.

A fiataloknak hat feladatot kellett teljesíteniük a toronyépítéstől kezdve egy lézersugár irányításán át egészen a robotautóval való versenyzésig.

Végül a Füleki Gimnázium csapata végzett az első helyen (II. A osztály négy tanulója: Básti Viktor, Gáspár András, Kovács László és Tóth Adrián), így az intézmény újabb 3D nyomtatóval gazdagodott. Második helyen a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium csapata végzett, a dobogó utolsó fokára pedig a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola csapata állhatott.

0 HOZZÁSZÓLÁS