2021. június 26., 19:22

Tárgyak égi üzenettel

Szent harag kerítette hatalmába, amikor azzal szembesült, hogy a keresztény Európa kellős közepén nem tud magának venni egy pólót, bögrét, bármit bibliai idézettel, netán Jézus nevével. Trágár feliratú tárgyak kaphatók tömkelegével, keresztény vonatkozásúak sehol. A Kürtön élő Danczi Mónika földi tárgyakat készít égi üzenettel. Piackutatást végzett, és azt tapasztalta, hogy kereslet van, de kínálat nincs. A tettek mezejére léptett, és életre hívta a Mennyországexport kézművesműhelyt.

karkoto

Tapasztalatlanul kezdtél a megvalósításhoz.

Felháborodásból született az ötlet, amikor elhatároztam, hogy Isten pártjára állok. Megtudtam, hogy a nagyvilágban hatalmas piaca, sőt, ágazatai vannak a keresztény témájú tárgyaknak. Nagy lelkesedéssel fogtam hozzá. Karácsony előtt készítettem pár holmit, párnákat, bögréket, törülközőket áldással, Jézus nevével, Szűz Mária monogramjával. Tíz nap alatt száz darab kelt el úgy, hogy nem is voltam velük igazán elégedett. Folytattam, és közben bejelentkeztem egy profi webshopkészítő tanfolyamra.

Ekkoriban találtál az ékszerekre.

Az ékszer olyan tárgy, amely könnyen elérhető, és amit szívesen viselnek az emberek. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor megláttam a morzejeles, titkos üzeneteket hordozó karkötők trágár szövegű tömkelegét. A jók megint sehol. Ekkor megelégeltem a dolgot és tudtam, hogy ez lesz az én ágazatom Isten üzeneteivel. Úgy véltem, a gyöngyfűzéshez nem kell nagy tudomány, rá kellett azonban jönnöm, hogy ezt csak kemény munkával és rengeteg gyakorlattal lehet jól elsajátítani. Sok videót áttanulmányoztam, hogy megtanuljam a technikákat. A morzejeleket még cserkésztisztként tanultam meg, amelyek kisebb-nagyobb gyöngyszemekkel, színkombinációkkal is jól leírhatók. Mire gyöngyöt vettem volna, a tavaszi lezárások miatt már csak digitálisan rendelhettem. Rengeteg időt kell fordítani a neten való kutakodásra. Mikor aztán megjöttek az első apró tubusok, a fejem fogtam, ezek csak ekkorák? De ma már nevetek ezen.

karkoto

Tőled hallottam, ha nem hagyjuk abba, Jézus mellénk áll.

És megad mindent, amire szükségünk van. Amikor elhíreszteltem, hogy gyöngyékszereket szeretnék készíteni, elárasztottak az ismerőseim a kézműves- és cserkésztáborokból megmaradt gyöngyökkel. Többkilónyi gyöngyöm lett, és pont jók voltak. Most már újakat rendelek. A Mennyországexport márkanév a fiam ötlete. Nagyon szeretem, hiszen az életünk a mennyország exportálása. Az a dolgunk, hogy Isten tanúi legyünk, egymást segítsük a feléje vezető úton.

Mi az ékszerek készítésének a menete?

Folyamatosak a rendelések. A legtöbb esetben elbeszélgetek a megrendelővel az életéről és arról, milyen titkos üzenetet szeretne. Ha nem tudja, együtt imádkozzuk ki a megoldást. Az a jó üzenet, amelyben az illető egész szívvel hinni tud. Rengeteg gyöngy közül lehet választani, a fától egészen a drágakövekig. A karkötő készítése nagy odafigyelést igényel, nehogy kimaradjon egy betű vagy szóköz, mert akkor vissza kell fejtenem. Sok virrasztás van ebben. A karkötő mérete a szöveg hosszúságától és a gyöngyök méretétől függ. A füzér mellé Szűz Mária-csodás érem, Irgalmas Jézus vagy Szent Benedek-medál kerül, illetve keresztény szimbólumok, mint a kereszt, a szív, a csillag, a kagyló. Természetesen nem csak karkötő készül titkos morzeüzenettel, de kulcstartó, áldások autóba, táskába, nyakékek, fülbevalók, bokaláncok is. A tárgy elkészülte azonban csak a munka fele. Mindenki megkapja írásban is a saját titkos üzenetét, és leírást adok az érmékről. Minden tárgyon van legalább egy pap által megáldott szimbólum, ami már önmagában is erős védelem.

Kik és milyen üzeneteket kérnek?

Az emberek leginkább védelemért fohászkodnak. Sokan azt hiszik, nincs nekik, pedig a Bibliában 365-ször van leírva: Ne féljetek! Megjegyzem, a karkötők és az ékszerek nem talizmánok, nincs varázserejük. De erős lelki támaszt jelentenek, fegyverek a rossz ellen, ami befészkelné magát a gondolatainkba. A titkos üzenetek leginkább akkor működnek, ha betartjuk a három alaptételt: Tudd, hidd, tedd! Ha tudod és hiszed, amit még viselsz is, ez olyan tanúságtétel, amely ajtót nyit Istennek, és távol tartja a rosszat. Fordult hozzám házaspár, ahol a férj szívbeteg és úrrá lett rajtuk a félelem. Mindketten viselik a fekete achát karkötőt Szent Benedek rontásűző pajzsával, így az összefogásuk az élet felé húz. Máskor három hölgy összefogott, és a barátnőjük születésnapjára gyermekáldás-karkötőt kértek. A fiatalasszony könnyekre fakadt örömében. De készült karkötő olyan fiatal nőnek is, aki elutasítja az élet továbbadásának az örömét. Kértek karkötőt egy tizenhat éves lánynak, akinek a hiúsága miatt aggódott a barátnője, de egy fiatalasszony anyósának is, aki alkoholizmussal küzd. Más barátaim pontosan tudják, mi az ő üzenetük „Ha Isten velem, ki ellenem?” vagy: „Mit tenne Jézus?” A visszajelzések mindig lelki épülésről számolnak be. Csodákat élünk át. Természetesen kérnek karkötőt elsőáldozási, születésnapi ajándéknak, vagy csak azért, mert a viselője ezzel is tanúságot akar tenni keresztény hitéről. Hálatelt szívvel mondok köszönetet Istennek, hogy kiválasztott erre. Az égi üzenetet hordozó földi tárgyak azért vannak, hogy használjuk őket. Ha üzenetüket kimondjuk, Isten szava valósággá válik az életünkben. Én ráadásképpen mindennap imádkozom azokért, akik ezeket a holmikat használják és viselik. Tudom, hogy Isten külön figyel erre, és mindenkit megáld.     

Danczi Mónika Kürtön él a férjével és két felnőtt fiával. Leginkább a Hajnalvándor együttes vezetőjeként ismert, de dolgozott kultúrfelelősként, hitoktatóként és a budapesti Magyar Katolikus Televíziónál is. 17 évig vezette a helyi cserkészcsapatot, a Ringató foglalkozások kedvelt vezetője. Hitoktató a javából, mert minden tettével, szavával Isten országát hirdeti.

Megjelent a Magyar7 2021/25.számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.