2021. szeptember 18., 20:29

Tagfelvételt hirdet az ipolysági Sendergő Néptáncegyüttes

A 2013-ban alakult Sendergő Néptáncegyüttes, illetve a csoport vezetői, Baráth Kitti és Konkoly László tájékoztatja az érdeklődőket, hogy tagfelvételt hirdet 7–10 éves gyermekek részére az újonnan induló Apró Sendergő gyermekcsoportjába.

Sendergő Néptáncegyüttes
Fotó: Sendergő Néptáncegyüttes
Várunk minden gyermeket (lányt és fiút egyaránt), aki szereti a zenét és a mozgást, szeretne edzeni és sportolni, utazni, fesztiválozni, táborokba járni, ismerkedni és új barátokra találni, valamint egy jó közösséghez tartozni. A gyermekcsoportunk leendő tagjainak október 1-től tartjuk a táncpróbákat péntekenként 14:30-tól 16:00-ig Ipolyságon a Városháza színháztermében”

– olvasható a közösség által kiadott hirdetményben.

A közösség működéséért, tevékenységének kulturális, társadalmi, nevelő és oktató aktivitások révén megvalósuló támogatásáért, valamint az anyagi és technikai feltételek megteremtéséért a FolkHont polgári társulás felel.

Mondhatjuk, hogy szinte teljesen a nulláról kezdtük. Tizenhat gyermek alkotta az első csapatot, de minden évben jött hozzájuk még néhány. Megalakulása után három évvel a Sendergő már aranysávos lett az Eszterlánc Szlovákiai Magyar Gyermek-néptáncfesztiválon, azóta pedig minden esztendőben meg is védték ezt a címet”

– fogalmazta meg Konkoly László.

További információk és jelentkezés a 0918 685 290-es telefonszámon, vagy a folkhont@gmail.com e-mail címen.

A Sendergő Néptáncegyüttes fennállása óta számos alkalommal szerepelt sikeresen különböző rangos fesztiválokon. Az együttes szólótáncosai rendszeresen bekapcsolódnak és kiváló eredményeket érnek el a különböző szlovákiai szólótáncversenyeken is. A Sendergő a füleki Eszterlánc Országos Gyermek-néptáncfesztiválon 2016-ban, 2018-ban és 2019-ben is arany sávos minősítést szerzett. Legutóbb, szeptember 11-én, a Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete által szervezett TáncPódium szakmai minősítő gálán a Sendergő és a Kis Sendergő egyaránt továbbjutott az országos elődöntőbe.
Megosztás
Címkék