cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 3., 18:35

Szülők, figyelem: ez az eddig legális drog nagy veszélyt jelent a tinikre

A sürgősségi szakrendelőkben legalább heti két HHC-mérgezésben szenvedő fiatalt látnak el.

HHC
HHC automata egy hazai bevásárlóközpontban
Fotó: Archívum

A Nemzeti Gyermekgyógyászati Intézetbe idén öt fiatalt kezeltek, miután HHC-t fogyasztottak. Dana Kamenická szóvivő elmondta, csak azokat az eseteket tudják dokumentálni, ahol a páciens bevallotta, hogy ilyen szert fogyasztott. A sürgősségi rendelőkben viszont országosan heti két esetet is dokumentálnak.

A HHC-t, vagyis a hexahidrokannabinol, egy félszintetikus kannabinoid, kevésbé intenzív pszichoaktív hatásai vannak. Bár a HHC konkrét mellékhatásait nem vizsgálták széles körben, hasonlóságot mutat más kannabinoidokkal, ami olyan lehetséges mellékhatásokra utal, mint szájszárazság, szédülés vagy megváltozott érzékelés.

A kormány május végi törvénymódosításával a HHC-t, a HHC-p-t és a HHC-O-t is felvette a tiltott szerek jegyzékébe. Ezek a termékek Szlovákiában automatákból is megvásárolhatók voltak. Az egészségügyi minisztérium már korábban is sürgette betiltásukat.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.