2019. október 7., 16:09

Szigorítják a játéktermek nyitvatartását Füleken

Jövő év januárjától az eddigi három nap helyett további tizenkét napon zárva lesznek Füleken a játéktermek. Erről legutóbbi ülésén döntött a képviselőtestület.

jatekgepek1.jpg
Fotó: Pixabay

A szlovák parlament által elfogadott, ez év márciusától hatályba lépett hazárdjátékokról szóló törvénymódosítás új jogköröket adott az önkormányzatoknak. A korábbi törvény csupán azt adta lehetőségként, hogy évente három napon, nagypénteken, illetve a karácsonyi ünnepek két fő napján zárva tartsanak a játéktermek. A jogszabály annyiban bővült, hogy az egyes önkormányzatok dönthetnek arról, hogy további 12 napra is bezárassák azokat.

Fülek önkormányzata tekintetbe véve a helyi szociális helyzetet és azt, hogy ezek a játéktermek rengeteg szegény családot nagyon súlyosan érintenek, hiszen sok esetben függővé vált tragikus sorsú emberekről van szó, a szigorítás mellett döntött. Ezért meghatároztunk további tizenkét napot az évben, melyeken a játéktermek zárva tartanak majd

- nyilatkozta Agócs Attila, polgármester.

Ezek a napok a legfontosabb állam ünnepeket érintik, mint Vízkereszt napja, a munka ünnepe, a fasizmus elleni küzdelem napja, húsvétvasárnap és húsvéthétfő, Cirill és Metód napja, a szlovák nemzeti felkelés napja, a szlovák alkotmány ünnepe, Hétfájdalmú Szűzanya, Mindenszentek, a szabadságért és a demokráciáért vívott harc napja, és karácsony második napja. Így összesen 15 napon tartanak majd zárva a játéktermek Füleken.

Természetesen érzékeljük azt a lakossági igényt, hogy végleg be kellene zárni a játéktermeket a városban, hiszen erre a törvény lehetőséget ad. Viszont több alkalommal is tárgyaltunk erről a képviselőtestületben, és arra a megállapításra jutottunk, hogy amennyiben állami szinten jönne a tiltás azzal egyetértenénk, helyi szinten viszont azt gondoljuk, hogy ez nem egy effektív megoldás, hiszen ezáltal a környező falvakban szaporodnának meg a játékgépek, és a fülekiek is ott költenék tovább a pénzüket

- zárta a polgármester.

Így a szociopatológiai jelenség nem oldódna meg, viszont az önkormányzat jelentős adó-és illetékbevételtől esne el, amit jelenleg fejlesztési projektekre fordít.

Megosztás
Címkék