2021. április 22., 12:13

Szencen felújítják a régi poliklinika épületét

Szenc városa a régi poliklinika épületét tervezi felújítani. A rekonstrukció során ráépítési- és kibővítési munkák is zajlanak majd, egyben a parkolóházat is befejezik.

Fotó: Mesto Senec - oficiálna stránka Facebook
A régi poliklinika épületének rekonstrukciójáról Dagmara Mičeková, Szenc város PR-menedzsere informált.

Szenc önkormányzata közösségi oldalán informált arról, hogy terveik szerint a régi poliklinika épületét felújítják a közeljövőben.

A lakosság egészsége és a minőségi egészségügyi szolgáltatások biztosítása Szenc polgármestere, Dušan Badinský fő prioritásai közé tartozik. A városvezetés ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy az új poliklinika mihamarabb működhessen Szencen.

„Szenc városa ismét egy lépéssel közelebb került az új poliklinika megvalósításához. Az új poliklinika terve Dušan Badinský, Szenc polgármestere, ahogy a városi képviselők számára is fő prioritásnak számít. Éppen ezért már tavaly elkezdődtek az első lépések ennek teljesítésére.

A meghirdetett pályázatot megnyerő Aspiro cég egy átfogó és nagyon részletes megvalósíthatósági tanulmányt, működési- és finanszírozási modellt készített a városvezetés számára.

Ebben részletesen figyelte és kiértékelte a kérdés különböző tényezőit. A tanulmány szerint a leghatékonyabbnak bizonyul a régi poliklinika épületének rekonstrukciója, ráépítése és kibővítése, illetve a parkolóház befejezése - ismertette Dagmara Mičeková, Szenc város PR-menedzsere.

Legutóbbi ülésükön a képviselők egyhangúan elfogadták a bemutatott modellt,

és megbízták a városi hivatalt, hogy készítse el a közbeszerzéshez tartozó dokumentumokat az építészeti tanulmány kidolgozásához – pontosította Szenc városvezetése.

A városvezetés egyben tárgyalásokat indított a beruházási terv hitel formájában történő finanszírozásának lehetőségeiről. A hitelszerződés végleges tervezete jóváhagyásra lesz benyújtva a városi képviselőknek.  

A szenciek megérdemelnek egy új poliklinikát, amely megfelel minden modern egészségügyi követelménynek”

– jelentette ki a szenci önkormányzat.

Megosztás
Címkék