magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. július 20., 18:49

Szándékosan rongáltak meg madárfészkeket Somorján

Építkezési purhabot fújtak a madárfészkekbe Somorján. A természetvédők több elpusztult védett madarat találtak. A kár összege 6000 euró – tájékoztatott a közösségi hálón a Dunai ártéri erdők Tájvédelmi Körzet igazgatósága.

fecske
Fotó: Pixabay

A természetvédők a környezetvédelmi rendőrséggel, az ellenőrökkel, egy lakásépítő szövetkezettel és egy magáncéggel közösen eltávolították a megsemmisült fészkeket.

A kártevőirtással foglalkozó Derateco cég egyik alvállalkozója szándékosan rongálta meg a védett madarak fészkeit a fészekrakás idején"

- áll a jelentésben. Miután tudomást szereztek az esetről, elpusztult sarlófecskét találtak a helyszínen. Feltételezték, hogy több elpusztult egyed is lehet a purhabbal telefújt madáretetőkben. A természetvédők három elpusztult fecskét, nyolc tojást és egy denevért találtak.

Mindent megteszünk, hogy kivizsgáljuk és ellenőrizzük a vállalat minden olyan tevékenységét, amely szándékos környezetpusztításra enged következtetni"

 - közölték a természetvédők.

A fészkekbe fújt purhab ügyét a SIŽP vizsgálja. Az eset napközben történt, eredetileg a ház homlokzatának tisztítását kellett volna elvégezni. A természetvédők a rendőrséggel közösen tartott helyszíni szemle során megállapították, hogy legalább hét fészek pusztult el.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.