cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. április 24., 18:36

Süss fel nap! – hagyományőrző fesztivál a kétyi Egyházi Alapiskola és Óvodában

A kétyi Egyházi Alapiskola és Óvoda – a Rákóczi Szövetség helyi alapszervezetének támogatásával – 2024. április 23-ára szervezte meg Süss fel nap! nevű hagyományőrző fesztiválját.

Süss fel nap!
Galéria
+2 kép a galériában
Dóczé Mónika táncháza
Fotó: Oszlík Kinga
A rendezvényt Štefankó Alexandra igazgatónő hívta életre. A fesztivál idén első alkalommal valósult meg, azonban szeretnénk, ha évről évre megrendezhetnénk. Nagy öröm számunkra, hogy a nap folyamán több mint 100 vendéget fogadhattunk”

– fogalmazta meg az oktatási intézmény pedagógusa, Oszlík Kinga. Mint mondta, a programokat a néphagyomány jegyében válaszották ki; délelőtt az óvodásoknak, délután pedig az alapiskola alsó tagozatos diákjainak kedveskedtek:

A délelőtti programok között helyet kapott Écsi Gyöngyi meseelőadása az Élet vizéről, illetve Danczi Mónika zeneovi-foglalkozása is, ami a Ringató program óvodásoknak szánt változata. Az ide érkező vendégeket frissítővel, valamint ebéddel vártuk. Az óvodás csoportok hazaindulása után az alsó tagozatos diákokat fogadtuk, akik a seregszemlére műsorral is készültek. Nagy öröm volt számunkra, hogy szebbnél szebb viseletekben érkeztek a diákok.”

Ezt követően Dóczé Mónika, a Csali Néptánccsoport vezetője egy nagyszerű hangulatú táncházra invitálta a gyerekeket. A talpalávalót a Bagla Banda húzta, amelynek énekesnője a kétyi Egyházi Alapiskola és Óvoda végzős diákja.

Remek visszajelzéseket kaptunk a vendégeinktől, akik szerint a Süss fel nap! hiánypótló rendezvény, hiszen a néphagyományok ápolása mellett az iskolák és óvodák közötti kapcsolatépítésre is lehetőséget nyújtott. A fesztivállal elsősorban az volt a célunk, hogy egy olyan hangulatú rendezvényt hozzunk létre, amelyen a gyermek önfeledten szórakozhat, dalolhat, mondókázhat, másodsorban pedig szerettünk volna egy olyan rendezvény útját terelgetni, ami értéket képvisel, s ami a miénk”

– tette hozzá Oszlík Kinga.

További fényképekért és információkért látogasson el a kétyi Egyházi Alapiskola és Óvoda közösségi oldalára.
Süss fel nap!
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.