2022. január 9., 09:47

Somorja és Vidéke online: videós összefoglalót indítottak a képviselők

A somorjai képviselőtestület pár tagja több éve azon dolgozik, hogy az elért eredmények híre a lehető legtöbb emberhez eljusson a városban. Van is miről beszámolni, hiszen a város fejlődik, egyre több utat újítanak fel, a felvidéki átlagnál jobban kezelik a zöld területeket, s a még megmaradt régi épületeket folyamatosan újítják fel.

somorja
Fotó: Somorja és vidéke

Viszont az elmúlt években ezek az információk nem jutottak el elég emberhez.

Hideghéthy Csaba, Duducz Tibor, Nagy József (a városi cég igazgatója), és e sorok írója városi képviselőkánt a 2018 óta azon dolgoznak, hogy ezek az üzenetek jobban eljussanak a somorjaiakhoz. Ennek a munkának a része volt az is, hogy 2019 óta a város Facebook-oldalát kedvelők száma megnégyszereződött, de az Instagram-oldalt is kétezer körüli ember követi.

A Somorja és Vidéke havilap decemberben rövid hírösszefoglalóval jelentkezett a Facebook-oldalán, a napokban pedig már megjelent a második rész is. A hírösszefoglalót a YouTube videómegosztó portálon is meg lehet nézni.

Hideghéthy Csaba, akit a Magyar Közösség Pártja jelöltjeként választottak meg helyi képviselőnek 2018-ban, az év végén egy interjút adott a felvidek.ma-nak a témával kapcsolatban. Ő az, aki javaslataival, ötleteivel leginkább segítette a kommunikáció hatékonyabbá tételét.

Az emberek többsége inkább a szociális hálón tájékozódik, ahol jobban hozzájutnak az információkhoz. Somorja honlapja 2018 előtt sem volt rossz, sőt a lehetőségekhez mérten tájékoztatott is, de a Facebook- oldal működése hagyott kivánnivalót.

„Mikor belekerültem ebbe a politikai körforgásba, akkor talán az első vagy a második találkozón szó volt arról, hogy mit ért el a város az elmúlt 4 évben. Én itt élek a városban, örök életben itt éltem, de amit én akkor ott hallottam, ott minden tételre csak kapkodtam a fejem, s mindegyikre azt mondtam, hogy tényleg, ez is, jé, ez is, meg ez is megvalósult. S azt gondoltam, hogy

bár rengeteget tesz a város, de ha ezeket az eredményeket nem kommunikálja le, „nem dicsekszik vele“, akkor ez az emberek nem figyelnek fel rá, s az nem jó.

Ezért kezdtem el foglalkozni ezzel a témával intenzívebben.” – nyilatkozta.

A jelenlegi helyzetről azt gondolja, hogy még mindig nem a legjobb, de mutatkozik előrelépés. Hozzáteszi, ezt arra alapozza, hogy szokott összehasonlításokat végezni más városok kommunikációja és Somorja tájékoztatása között, mely alapján nyugodt szívvel állítja, hogy egy 13 ezres településhez képest a város weboldala színvonalas, és a Facebook-oldalra is gyakran megy ki tartalom.

Az interjúban arról is szó esik, hogy amióta az említett személyek komolyabban foglalkoznak a Facebook-, illetve az Instagram-oldallal –, elérték, hogy a samorin.sk Somorja vezető hírportáljává vált.

A tervekről is szó esett, melyek közé tartozik egy mobil applikáció elindítása, mely sokkal gyorsabb kommunikációt tesz lehetővé a város és a lakosok között.

Orosz Csaba, Somorja

Orosz Csaba polgármester megválasztása óta azon van, hogy a változás elinduljon ilyen téren is. Mint mondta, ki jobban, ki kevésbé bízott a tervezett változtatásokban, de végül mindenki belátta, hogy szükség van a kommunikáció javítására.

„Szerencsére megtaláltuk a megfelelő embereket erre a feladatra, elindult a munka, s még mindig vannak olyan dolgok, amiben fejlődni lehetne.

Nehéz terep ez, hisz olyan világot élünk, hogy jelen kell lenni, minden közösségi platformon, ahova olyan tartalmat szeretnénk feltölteni, mely érdekes, minőségi és informálja a lakosokat, hogy első kézből tudják meg, mi történik a városban.“ – nyilatkozta az MKP-platform somorjai polgármestere.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.