cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 12., 14:20

Simon János és Fehér Péter az idei Város díjának kitüntetettjei Füleken

Augusztus 11-én, a 32. Palóc Napok és Városnapok keretében, idén is díjazták az arra érdemeseket Füleken. A képviselő-testület ünnepi ülésén átadták a Város Díját és a Polgármester Díját. A döntés értelmében a Város díját Simon János és Fehér Péter kapta.

Város díja
Balról jobbra Fehér Péter, Simon János, Szabó Béla, Agócs Attila, Kozák Erika és Bari Jenő, Krisztián édesapja
Fotó: Fülek város/FB

A Város Díjának díjazottai minden évben olyan személyek vagy csoportok, akik kiemelkedően hozzájárultak Fülek gazdasági, tudományos és kulturális fejlődéséhez, népszerűsítették a várost itthon és külföldön egyaránt. Fehér Péter Fülek alap- és középfokú oktatása érdekében végzett, sokéves eredményes pedagógiai és vezetői munkásságáért, Simon János pedig sokéves kulturális tevékenységéért és az egyházi szertartások alkalmával végzett szolgálataiért kapta meg az elismerést.

Fehér Péter meglepődését, de egyben örömét fejezte ki a kitüntetés kapcsán.

Sose voltam az a típusú ember, aki előtérbe akart lenni, mindig a háttérből próbáltam irányítani a dolgokat, természetesen úgy, hogy jó legyen az iskoláknak és a városnak is. Viszont megtisztelőnek tartom, hogy valakinek eszébe jutottam, ezek szerint fölfigyeltek a munkámra. Talán az a leglényegesebb a tevékenységemben, hogy annak idején én voltam az első fecske a tanügyi hivatalban, tehát az alapokat én raktam le. Most pedig próbálok segíteni az utódomnak”

– nyilatkozta Fehér Péter.

Simon János is hasonló érzésekkel fogadta a díjat.

„Amikor az ember ilyen elismerést kap, akkor egyrészt örül, mert kellemes dolog, hogy az embert értékelik, másrészt viszont, akkor már látja, hogy valamit elvártak tőlem, és egyre közeledik az elszámolás napja, amikor számot kell adni arról, hogy mit tettem le az asztalra, hogy mi marad utánam. Mindenesetre nagyon hálás vagyok a sorsnak és a Jóistennek a szüleimért. Hiszen édesanyámtól a zene szeretetét és a templom iránti elszántságot, édesapámtól pedig a Csemadokban való tevékenységet, a közösségért, a magyarságért való tevékenység művelését örököltem” – mondta Simon János.

Az ünnepi képviselőtestületi ülésen átadták a Város Polgármesterének Díjait is. Idén három elismerés talált gazdára. Kozák Erika a város oktatásában végzett sokéves, elkötelezett és eredményes munkájáért, Szabó Béla a szabadidős horgászat fejlesztéséért, a halak génállományának megőrzése és a halászati ​​jog gyakorlása érdekében régiónkban végzett munkájáért, Bari Krisztián pedig Fülek Város európai szintű képviseletéért a Zsolnai városi sportklub (MŠK Žilina) első ligás csapat játékosaként érdemelte ki a díjat.

Agócs Attila polgármester a kitüntetések kapcsán elmondta, igyekeztek úgy odaítélni a díjakat, hogy a városban élő mindhárom nemzetiség képviselői részesüljenek benne.

„Azt gondolom, hogy nagyon fontosak ezek az alkalmak, amikor fölmutathatjuk a helyi közösségnek azokat az embereket, akiknek a példája követendő a velünk élő fiatalok számára, hiszen az ő életvitelük, az ő eredményeik talán másokat is arra biztatnak, hogy a közösségért tevékenykedjenek” – mondta.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.