magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2020. augusztus 11., 07:18

Sikeres volt az első dobócai gasztrofesztivál - KÉPEKKEL

Hagyományteremtő szándékkal, tizenöt csapat és több száz érdeklődő részvételével rendeztek Gasztrofesztivált és főzőversenyt a hétvégén a Rimaszombati járásbeli Dobócán. 

Galéria
+14 kép a galériában
Fotó: Virsinszky Tamás

A gastRock elnevezésű egész napos rendezvényt Gotlíbet Annamária polgármesterasszony nyitotta meg a község futballpályáján. 

A főzőversenyre 15 csapat jelentkezett, a helyieken kívül Gömör más településeiről is érkeztek. Ahány csapat szinte annyiféle étel készült a töltött káposztától, a juhtúrós sztrapacskán át a pacalpörköltig. 

Orosz István, a zsűri elnöke az értékelésnél elmondta, hogy minden étel nagyon finomra sikerült. Véleménye szerint különféle ételeket nehéz összehasonlítani, de a maga módján mindegyik megállta a helyét. A dobogós helyezetteket és a két különdíjast sikerült kiválasztani, a továbbiakat nem rangsorolták, de mint mondta, a dicséret megillet mindenkit.

A harmadik helyen a Vajda família, a másodikon a Haverok csapata végzett, még az első helyezettnek járó díjat a rakottyási Paraszt udvar polgári társulás vihette haza, akik sült vadhúst készítettek krumpli krokettel.

img_9961.jpg

Lőkös László és Hosszúréti János szervezők portálunknak elmondták, hogy a kissé idejétmúlt és kevesebb látogatót vonzó falunapot szerették volna megtölteni tartalommal, ezért találták ki, hogy a rendezvény két fő irányvonala legyen a gasztronómia és a rockzene. A koncepció sikeresnek bizonyult, amit a jelentkező csapatok száma és a nagy érdeklődés is bizonyított. 

A rekkenő hőség ellenére sokan kilátogattak a rendezvényre, amelyen a főzés és az élőzene mellett számos egyéb szórakoztató programot biztosítottak a gyerekek és a családosok számára. A legkisebbek az ugrálóvárnak, vagy az óriáscsúszdának örülhettek, de volt lehetőség kipróbálni a mászófalat, a lovaglást, a különböző kézműves foglalkozásokat és játékokat. 

Fellépett Kovács Magdolna és Lichtmannegger Tibor nótaénekes, az X-faktor döntőjéből ismert és azóta kibővült C.O.O.L. zenekar, majd a napot a Night Ride zenekar, és a helyiekkel felálló ROVAROCK zenekar koncertje zárta.

A szervezők bíznak benne, hogy jövőre is sikerül megtartaniuk a rendezvényt és köszönik az önkormányzat, a több tucat magánszemély és vállalkozó támogatását, akik nélkül ez most sem jöhetett volna létre. 

Galéria
+14 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.