2021. március 8., 21:02

Sikeres gyűjtést szervezett Csiliznyárad és Kulcsod községe

A Dunaszerdahelyi járásba tartozó Csiliznyárad és Kulcsod községnek sikerült összegyűjteni a kellő összeget a magas áramlású oxigénterápiás lélegeztetőgépre, amellyel a dunaszerdahelyi kórház Covid-osztályának működését segítik. Mindkét település transzparens számlájára érkezett pénzösszeg magánszemélyektől, civilszervezetektől és olyanoktól, akik a bajban még fontosnak tartották a segítségnyújtást.

Fotó: Somogyi Tibor

Csiliznyárad polgármestere, Lukács József portálunknak beszámolt a gyűjtés körülményeiről.

Bock Sylvia kórházigazgatónő és a személyzet kérését próbálták teljesíteni a településvezetők, így aztán Csiliznyárad önkormányzata a Szlovák Vöröskereszt Csiliznyáradi Helyi Szervezettel karöltve 2021. február 19-én gyűjtést indított az oxigénterápiás lélegeztetőgép megvásárlása érdekében. Kucsod is azonnal reagált a kezdeményezésre. A gépekhez nem kell külön egészségügyi dolgozó beavatkozása, mivel ezek a gépek nem igényelnek személyes jelenlétet.

,,A gyors számlamozgás meggyőző jele volt annak, hogy sokan vannak, akik nemes cselekedetnek tartják adni a bajban úgy, hogy nem kérnek viszonzást. Az összegyűlt összeg értéke nemcsak egy fontos gyógyászati eszköz megszerzésében nyilvánul meg. Bizonyítja, nem veszett ki hitünk abban, hogy a nehéz időkben a legnagyobb tett reményt adni a bajok leküzdéséhez” – tette hozzá Lukács József.  

Oxigénterápiás léleg.-Csiliznyárad-Kulcsod
Fotó:  Somogyi Tibor

Az adományok összege 2021. március 8-án – éppen nőnapon –, 11 460 euró volt, amit a község már kifizetett, valamint a mai nap folyamán átadták a két gépet a dunaszerdahelyi kórház Covid-osztálya részére. A két település felhívása nagyon sok embert megmozgatott. Csiliznyárad polgármestere a közösségi hálón is tolmácsolta az adományozók felé a kórház igazgatónője és a munkatársak köszönetét. ,,A legnagyobb elismerést mégis az osztályon dolgozó főnővértől kaptuk, aki megerősített bennünket, hogy tényleg nagy szükség van a gépekre, és már délután be is üzemelték azokat.”

A fennmaradt összegből pedig a gépekhez tartozó szükséges eszközöket vásárolják majd meg.

A célt közös együttműködéssel érték el, a polgármesterek nagyon büszkék az adományozókra és erre az eredményre. Csiliznyárad, Kulcsod községeknek és az adományozók révén immár tíz darab oxigénterápiás géppel rendelkezik a dunaszerdahelyi kórház.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.