2021. május 5., 19:56

Segélyhívó könnyíti az érsekújvári rászorulók életét. Már 31-en használják

Tavaly az önkormányzat a városi rendőrséggel együttműködve új szociális szolgáltatást indított, melynek lényege, hogy a súlyos egészségkárosodással élők a nap 24 órájában segítséget tudnak hívni egy jelzőberendezés segítségével. Mára egyre népszerűbb.

segélyhívó
Fotó: obecná polícia Bernolákovo

A segítségre szorulók a berendezés segítségével egyenesen a rendőrség diszpécserével tudnak beszélni. Ha baj van, a rendőrség felveszi a kapcsolatot a hívó személlyel, vagy járőrt küldenek a helyszínre.

Az érsekújvári rendőrök már életveszélyben lévő személynél is jártak, de kiszálltak kevésbé drámai esetekhez is. Az idősek a rendőröknek kulcsot adtak a lakásukhoz és információkat egy kapcsolattartó személyről, hogy a rend őrei be tudjanak jutni hozzájuk.

Jozef Tököly, a városi rendőrség parancsnoka elmondta, jelenleg ezt a szolgáltatást harmincegy ügyfél használja. Eleddig még nem éltek vissza a segélyhívóval. Munkatársaik alkalmanként kipróbálják a berendezéseket, a rendszer pedig akkor is figyelmezteti a rendőrségi ügyeletest, ha az SOS-medálban lévő elem lemerülőben van.

Aki igényelné a segélyhívót, annak ezt kérvényeznie kell a városi hivatalban, a kérvény része az egészségkárosodásról szóló igazolás is. Az önkormányzat a kérvényezővel szerződést köt, majd a városi rendőrség munkatársai elmagyarázzák a segélyhívó működését és használatát az ügyfélnek. A segélyhívóért fizetett illetékét önkormányzati rendelet határozza meg.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.