2019. január 19., 12:19

Sárosfai eset: közleménnyel fordult a falu lakosaihoz az önkormányzat

Csütörtökön 14:59-kor a 112-es vészhelyzeti vonalra a következő eseményt jelentették be: bizonyos szakaszon nem lehet a autókat bestartolni, az ott tartózkodó személyek pedig egészségügyi gondokról számoltak be (orrvérzés, vér a székletben).

sárosfai veszélyes anyag
Fotó: Markíza TV

A sárosfai önkormányzat FB-oldalán felhívással fordult a falu lakosaihoz.

"Annak érdekében, hogy az R7-es gyorsforgalmi út építésével kapcsolatos tegnapi beavatkozásról releváns információkat osszunk meg Önökkel, informáljuk Önöket, hogy csütörtökön 14:59-kor a 112-es vészhelyzeti vonalra a következő eseményt jelentették be: bizonyos szakaszon nem lehet a autókat bestartolni, az ott tartózkodó személyek pedig egészségügyi gondokról számoltak be (orrvérzés, vér a székletben).

Az építkezés Sárosfa és a Lég között, községünktől mintegy 200 méterre található.

A Tűzoltóság vizsgálati csoportja nem észlelt veszélyes anyagot az építkezésen. A bejelentőkkel történt találkozás után megtudták tőlük, hogy nincsenek sérüléseik vagy egészségügyi gondjaik.

A felderítő csoport nem bukkant veszélyes anyag jelenlétére azután sem, hogy visszatértek a dekontaminációs sátorba. A helyszínre a Nyitrai Kémiai Ellenőrző Laboratórium munkatársai is megérkeztek, akik vegyvédelmi felszerelésben kiterjedt méréseket végeztek, negatív eredménnyel (a mérések vége 19:13).

Ezeket az információkat Sárosfa polgármestere hivatalos kérésére a Tűzoltóság Dunaszerdahelyi Járási Igazgatósága adta ki 2019. január 18-án.

Továbbá,

a dunaszerdahelyi kórházat üzemeltető ProCare szóvivője tájékoztatása szerint, a vizsgálataik nem támasztották alá a gyanút, hogy az eseményhez kapcsolódik a három sárosfai serdülő megbetegedése."

- áll a bejegyzésben.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.