2019. január 18., 12:47

Három gyermek került a dunaszerdahelyi kórházba, összefügghet a sárosfai szennyeződés gyanújával

Információink szerint két 15 és egy 14 éves gyerek került tegnap este a kórházba. Mindhármuk orrvérzésre, hányigerre, has- és fejfájásra, szédülésre panaszkodott.

dunaszerdahelyi kórház
Fotó: Archívum

A szerdahelyi kórház szóvivője megkeresésünkre elismerte, a három fiatalkorú páciens esetében felmerült a gyanú, hogy a tegnapi sárosfai szennyeződéssel összefüggésben kerültek a kórházba.

Tegnap óta három fiatal részesül kórházi ellátásban. Mindhármójuknál felmerült annak gyanúja, hogy az egészségi állapotuk összefügghet a tegnapi esettel. Későbbi vizsgálatok mindezt nem igazolták, ám  továbbra is megfigyelés alatt állnak”

– közölte a ma7.sk-val Jana Fedáková, a dunaszerdahelyi kórházat működtető Svet zdravia szóvivője.

Információnk szerint a három sárosfai fiatal tegnap délután focizni indult, az egyikőjüknek már ekkor fájt a hasa, ám ennek akkor még nem tulajdonított különösebb jelentőséget. Később kíváncsiságból a Sárosfán zajló útépítés közelébe mentek, ám addigra a hatóságok lezárták a területet.

Itt mindössze néhány percig tartózkodtak, a tüneteik később erősödtek. Este hét után kerültek a kórházba.

Alapos kivizsgálásnak vetettek alá minket, többször is vért vettek tőlünk, de nem mondtak semmit"

- állította a ma7-sk-nak egyikük.

Mint azt korábban megírtuk, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője szerint

a tűzoltók semmilyen veszélyes anyagot nem találtak a Sárosfa község melletti területen, és a munkásoknál sem igazolódtak a jelzett egészségi problémák.

Rémhírterjesztés miatt indítottak nyomozást

Pénteken Marián Dritomský, a Belügyminisztérium válságkezelési részlegének igazgatója tájékoztatása szerint a hatóság rémhírterjesztés miatt indított nyomozást az R7-es Sárosfa és Nagylég közt épülő szakaszánál történtek miatt.

Alexander Nejedlý, a tűzoltóság országos vezetője az elmondottakat azzal egészítette ki, hogy a területen az ilyenkor megszokott eljárást hajtották végre.

"A kiszállás során azonban kiderült, hogy semmilyen szivárgás nincs, így az ügyet lezártuk. Azok az információk sem igazolódtak be, miszerint sérültek lennének"

- mondta el Nejedlý.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.