2019. január 18., 13:45

A Sárosfa mellett történteket már a bűnüldöző szervek vizsgálják

Az R7-es gyorsforgalmi út építésének Sárosfa és Lég közötti szakaszán keletkezett vaklármát már a bűnüldöző szervek vizsgálják.

sárosfai veszélyes anyag
Fotó: Markíza TV

Erről Marián Dritomský, a Belügyminisztérium kríziskezelő osztályának vezérigazgatója tájékoztatott pénteken. A veszélyes anyag szivárgását a helyszínen nem igazolták a tűzoltók és az ellenőrzést végző kémiai laboratóriumok sem.

Alexander Nejedlý, az Országos Tűzoltó-parancsnokság igazgatója hozzátette: az egyes egységeknek ugyanúgy kellett dolgozniuk, mintha a veszélyes anyag valóban jelen lett volna. „Megtettük azokat az intézkedéseket, amelyeket kellett. A bevetés során azonban kiderült, hogy nincs szó szivárgásról, és így az esetet lezárhattuk. Azok az információk sem igazolódtak be, melyek szerint valaki megsérült.

A bevetést azzal zártuk, hogy vaklármáról volt szó”

– magyarázta.

Nejedlý szerint az eset azzal kezdődött, hogy az alkalmazottak panaszkodtak az építésvezetőnek. „Ehhez újabb információk kapcsolódtak. A vezető természetesen veszélyesnek értékelte ki a helyzetet, és felhívta a segélyhívó vonalat” – mondta.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.