2021. október 19., 19:19

Sakkozz a lombok alatt!

Szerdán vehetik birtokba a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola tanulói az újonnan elkészült szabadtéri tantermet, amely a ,,Sakk a lombok alatt” elnevezést kapta. A nagymegyeri alapiskolának ez már a második szabadtéri tanterme, amelyet a gyerekek fejlődése érdekében alakított ki az intézmény vezetősége az iskola tágas udvarán.

Megyer-sakktabla
Fotó: Bartók Béla Alapiskola Nagymegyer

A projekt Nagyszombat megye participatív költségvetéséből valósult meg és a tavalyi évben pályázott rá az iskola közösen a helyi Zöldebb Megyerért polgári társulással. ,,A beérkezett pályázatok előre meghatározott feltételeknek tettek eleget, majd a bizottság pontozta azokat. Ezek után pedig közönségszavazásra bocsátották a legtöbb pontot elért pályázatokat, így sikerült megvalósítani a projektet” – részletezte Soóky Marián iskolaigazgató.

Megyer-sakktabla
Fotó:  Bartók Béla Alapiskola Nagymegyer

Az iskola vezetősége köszöntettel tartozik Daňo Adriánnak, a Zöldebb Megyerért társulás elnökének, Lénárth Tibor helyi fafaragónak az egyedi figurák elkészítéséért és áldozatos munkájáért, a Bartókos polgári társulásnak, továbbá minden szülőnek, nagyszülőnek és iskolabarátnak, akik szavazataikkal támogatták a projekt elnyerését.

,,Szerdától már a diákok hivatalosan is játszhatnak a sakktáblával, akkorra már az eredményjelző-tábla is elkészül” – tette hozzá az igazgató.

Megyer-sakktabla
Fotó:  Bartók Béla Alapiskola Nagymegyer

Az intézményben egyébként régóta hagyomány a sakk-kör, a diákok előszeretettel vesznek részt különféle sakkversenyeken és vetélkedőkön. Az iskolai szakkörbe körülbelül húsz diák jár, akik szeretik a kihívásokat, így alkalmuk lesz ,,élő” bábukkal is játszani a szabad ég alatt.

Két évvel ezelőtt jött létre az első szabadtéri tanterem, és már a harmadikat is tervezi az iskola, amely egy tanösvényt szeretne magába foglalni. Az intézmény parkjában nagyon színes a növényvilág, így mindenképpen kihasználnák a park adottságait.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.