2022. január 19., 13:41

Sacán egyelőre kedvezően alakul a járványhelyzet

Továbbra is csökken a COVID-19 megbetegedéssel kezelt páciensek száma a Kassa Saca városrészében található kórházban – tájékoztatott Martina Pavliková, az intézményt működtető Agel SK szóvivője. Hozzáfűzte, a becslések szerint átmeneti javulásról van szó, az omikron variáns miatt várhatóan ismét növekedésnek indulnak a számok.

Fotó: TASR

Az intézményben jelenleg hat koronavírusos beteget kezelnek, ketten be vannak oltva, négyen pedig nem. Pillanatnyilag egyikük sem szorul mesterséges lélegeztetésre.

Ami a pozitív teszteket illeti, egyre többször bukkan fel az omikron variáns. A tünetek eltérőek a delta variánstól, leggyakoribb az izzadás, főleg éjszaka, illetve a hajhullás”

– mondta Maroš Varga igazgatóhelyettes kiemelve, a leghatékonyabb védelmet az oltás jelenti.

57 középiskolai osztály karanténban

A Kassa megye fenntartása alá tartozó középiskolák 57 osztálya van karanténban koronavírusos megbetegedés miatt.

Ennek következtében összesen 1399 diák tanul távoktatás útján – közölte Anna Terezková, Kassa megye szóvivője.

A hét elején a megyei fenntartású középiskolák 270 diákjának és 15 alkalmazottjának tesztje lett pozitív. Kassán és a Kassa-környéki járásban 34, a Nagymihályi és a Gölnicbányai járásban 8-8, a Tőketerebesi járásban 4, az Iglói járásban 2, a Szobránci járásban pedig 1 oly iskola van, amelynek legalább egy osztálya karanténban van.

A megye egyetlen olyan járása, amelyben egyetlen osztály sincs karanténban, a Rozsnyói járás”

– tette hozzá a szóvivő.

Kassán megkezdték a 11 év alatti gyerekek oltását

Beoltották az első hatvan, 5 és 11 év közötti gyereket Kassán, a megyei nagykapacitású oltóközpontban.

A Pfizer gyerekek számára gyártott vakcinájával oltották őket, gyermekorvosok felügyelete mellett, a szülők vagy a törvényes képviselők jelenlétében. A jó hangulatról a Haravara mesefigurái és a bohócdoktorok gondoskodtak, akik apró ajándékokkal jutalmazták a gyerekeket a bátorságukért”

- mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

A Kassa megyei oltóközpont egész héten nyitva lesz. Regisztrálni az ockovanieksk.sk vagy a korona.gov.sk weboldalon lehet, de regisztráció nélkül is oltanak. A nagymihályi oltóközpont szombaton, az iglói pedig vasárnap várja az érdeklődőket. Három kassai bevásárlóközpontban és a vasútállomás épületében található oltóponton is oltanak, emellett az oltóbuszok is járják a megye településeit.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.