2018. június 15., 14:21

Rozsnyón indul a strandszezon

Bár az utóbbi napok időjárása helyenként nem erre enged következtetni, lassan kezdetét veszi a strandszezon. Rozsnyón és Beretkén rövidesen nyit a strand, jelenleg a vízminőség vizsgálatának eredményeire várnak, Gömörhorkán azonban az idén zárva marad a strandfürdő.

st01.jpg
Médialapozó
Fotó: TASR

A rozsnyói strand június 23-én, szombaton 9.00 órakor nyitja meg a kapuit. A szezon a tervek szerint augusztus 31-ig tart majd, azonban az időjárástól függően ez módosulhat – tájékoztatta lapunkat Marta Domiková, a rozsnyói strand vezetője. Hozzáfűzte, szeptember első két napja hétvégére esik, ekkor várhatóan még nyitva lesz a fürdőhely.

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) már mintát vett a vízből, jelenleg a vizsgálat eredményére várnak, ami a jövő héten megérkezhet.

Az egész napos belépőjegy ára felnőtteknek 3 euró, a 10 éven aluli gyermekek számára 1,50 euró. Emellett 17 óra után kedvezményes áron lehet belépőt váltani, ekkor a felnőttek 1,50 eurót, a gyerekek pedig 1 eurót fizetnek.

A fürödni vágyókat egy 50 méteres medence és három gyermekmedence várja, valamint teniszpálya, minigolf, röplabda- és kosárlabdapálya, illetve standröplabda-pálya is a rendelkezésükre áll. A vendégek természetesen frissítőt is vásárolhatnak a helyszínen, az idei szezonban három büfé kínálja majd portékáit.

Fotó:  TASR

A rozsnyói strand egy különleges szolgáltatást is kínál, reggeli úszást, a korán kelők már reggel hatkor a habok közé vethetik magukat. Erre 9 óráig van lehetőségük. Ebben az esetben 1 eurót kell fizetniük, de hetijegyet is válthatnak kedvezményes áron, 4 euróért. A reggeli úszás közkedvelt a látogatók körében, jó idő esetén 30-40-en, időnként 50-en is ellátogatnak a reggeli órákban a strandra.

A fürdőhely látogatottsága természetesen az időjárás függvénye, ha tartósan napos az idő, napi ezer körül alakul a látogatók száma. Az egész szezon alatt átlagosan 18-20 ezer fürdőző keresi fel a rozsnyói strandot – közölte Marta Domiková.

Gömörhorkán az idén nem nyit ki a strand

Gömörhorkán az idei szezonban zárva marad a strandfürdő. Ennek oka, hogy felújítják a medence közvetlen szomszédságában található kultúrházat, s a munkálatok veszélyeztethetnék a fürdőzőket, emellett az öltözők és a szociális helyiségek is a kultúrház alagsorában találhatók.

Balázs Tibor, Gömörhorka polgármestere elmondta, a strand mindig csak a nyári időszakban, júliusban és augusztusban működik. „Ez éven a kultúrház épületén folyó rekonstrukciós munkálatok végett nem lesz nyitva” – közölte, hozzátéve: a munkálatok várhatóan csak novemberben zárulnak le.

Fotó:  TASR

Kérdésünkre azt is elmondta, bizonyos feltételek mellett fontolgatják a strand felújítását is. „A községnek nincs anyagi lehetősége a teljes felújításra, de ha valamit meg tudunk pályázni, azt biztosan meg is pályázzuk” – hangsúlyozta a polgármester.

Beretkén július elsejétől várják a fürdőzőket

Rozsnyóhoz hasonlóan már Beretkén is mintákat vettek a vízminőség ellenőrzésére. Ragályi Róbert tulajdonos tájékoztatása szerint az úszómedencével és gyerekmedencével rendelkező fürdőhelyet július elsején nyitják majd meg, s augusztus végéig várják majd a fürödni vágyókat.

A tavalyi évhez viszonyítva az árak változatlanok, a felnőttek 3,50 euróért, a 15 évnél fiatalabbak és a nyugdíjasok 2,00 euróért, a 3 évnél fiatalabb gyerekek pedig ingyen léphetnek be. Napozóágy egy euróért kölcsönözhető.

st01.jpg
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.