lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2019. november 30., 15:07

Robotikai versenyt rendeztek Rimaszombatban

Hét csapat részvételével pénteken ismét sor került a ROBOSUMO robotikai versenyre a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium épületében.

robotika_rs_03.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Virsinszky Tamás

A Közösségi Technológiák Központja, valamint a Fundament Polgári Társulás szervezésében megvalósult versenyt Hajdú István, a Fundament elnöke nyitotta meg. Mint elmondta

fontos, hogy a diákok megismerjék az új technológiákat aminek része a robotika is, mert a különböző technológiák ismerete lehet a biztos elhelyezkedés záloga a jövőben.

Fotó:  Virsinszky Tamás

A robotikai versenyre a rimaszombatiakon kívül Fülekről és Tornaljáról is érkeztek kétfős csapatok, programozható, egyedi robotokkal. A versenyszabályok szerint a robotokat súlyuk és méretük alapján két kategóriába sorolták, majd azok egy kör alakú pályán megküzdöttek egymással, hogy adott időn belül leszorítsák egymást a porondról. Amelyik robot a porondon maradt az továbbjutott és küzdött meg a másik továbbjutó csapat robotjával.

Az így kialakult döntőt a Füleki Gimnázium csapata, a Larimores (Hanyus Olívia, Szacsko Adrian) nyerte meg. A második és harmadik helyen a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium (TMRG) csapatai, az Armageddon (Kovács Richárd Bence, Ibos Zsombor) és a No Name (Valacsay Levente, Valent Ádám) végeztek. 

A verseny főbírói teendőit Petrik Péter, a Fundament PT munkatársa látta el, a díjakat Végh Katalin, a Közösségi Technológiák Központjának vezetője adta át.

Fotó:  Virsinszky Tamás

Főző Zsolt, a TMRG igazgatóhelyettese az eredményhirdetésen minden diáknak megköszönte a részvételt. Elmondta, hogy nagyon jó versenyre került sor, szoros és izgalmas futamokat vívtak egymással a csapatok. Szerinte nem a győzelem a legfontosabb, hanem a felkészülés, hogy magával a programozással és a technológiával foglalkozzanak a diákok. A taktikát, a robotot és a stratégiát kell átgondolni, de mint hozzátette, erre lesz lehetőség, hiszen a versenyt jövőre is szeretnék megrendezni.

robotika_rs_03.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.