2024. február 23., 17:19

Rimaszombatban járt Denisa Saková gazdasági miniszter

Nem várt látogatást tett Rimaszombatban csütörtökön Denisa Saková gazdasági miniszter. Kassai munkaútja során állt meg a gömöri városban, ahol munkaügyi találkozón vett részt Jozef Šimkoval, a város polgármesterével.

Jozef Šimko és Denisa Saková
Fotó: Facebook/Jozef Šimko

Az esemény nem volt előre bejelentve a médiának, és nem szerepelt azon események listáján sem, amelyet naponta közzétesz a Szlovák Távirati Iroda. A miniszter a Facebook oldalán sem osztott meg semmiféle információt látogatása kapcsán, de a gazdasági minisztérium oldalán sem. Annyit azonban tudni, hogy ellátogatott a Szabadka és Kelecsény között tervezett állami ipari park területére is. Valószínű, hogy pont az ipari park volt látogatásának fő oka.

Denisa Saková a tervezett ipari parkról Rimaszombatban utoljára hivatalosan 2023 november végén tett közzé információt. Akkor a saját facebook profilján elmondta, hogy tárgyalt a befektető képviselőivel, akik majdnem 500 munkahelyet hoznának a rimaszombati régióba.

A Winkelmann vállalat képviselőivel nehéz tárgyalásokat folytatunk, amelyek segítségével igyekszünk behozni azokat az elmaradásokat, amelyeket az előző kormányok elhanyagoltak. Célunk az, hogy együtt azonosítsuk a lehetőségeket és, hogy mit lehet még együtt tenni azért, hogy az emberek ebben a régióban minél előbb munkába állhassanak”

- írta akkor a szlovák gazdasági miniszter.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.