2023. szeptember 2., 07:58

Rendkívüli helyzetet hirdettek a Nagykürtösi járásban a migránshelyzet miatt

Pénteken a járási hivatal rendkívüli helyzetet hirdetett ki a növekvő ellenőrizetlen migráció miatt a Nagykürtösi járásban. Ez lehetővé teszi olyan törvényes eszközök alkalmazását is, amelyek hatékonyabbá teszik a szükséges folyamatok biztosítását. Erről a szlovák belügyminisztérium tájékoztatta a szlovák hírügynökséget. Hozzátették: eddig nem történt semmilyen közrend-sértés a migránsok részéről.

migránsválság
Fotó: TASR/AP
Megértjük, hogy a kialakult helyzet aggodalmat kelthet a lakosok között, ezért minden erőnkkel azon leszünk, hogy az aktuális helyzetet a lehető leghamarabb és leghatékonyabban megoldjuk”

– közölte a tárca.

A minisztérium a külföldiekkel való ügyintézést Nagykürtös városának szélén, a lakott területen kívül szeretné megoldani. Legfőbb céljuk a biztonság.

Mindent megtesznek azért is, hogy az operatív lépések mellett hosszútávon is megoldást találjanak az ellenőrizetlen migrációra, a biztonság és a polgárok zavartalan mindennapi életének biztosítása érdekében.

A belügyi tárca egyben felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy ha olyasmit tapasztalnak, ahol a közrend megzavarásának vagy bűncselekménynek a gyanúja áll fenn, ne habozzanak azt jelenteni a rendőrségen.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.