2023. szeptember 1., 15:52

Ipolyság: A városvezetés áthelyeztetné a tudtuk nélkül kialakított migránsregisztrációs pontot

Tovább fokozódik a migránshelyzet Ipolyság városában. Az illegális határátlépők egy részét a városban történő regisztráció után szabadon engedik.

Tovább fokozódik a migránshelyzet Ipolyság városában. Az illegális határátlépők egy részét a városban történő regisztráció után szabadon engedik.
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR
A belügyminisztérium és a rendőrség nem tájékoztatta a várost arról, hogy beüzemelik a regisztrációs pontot a városunkban. Sikerült elérni, hogy most már folyamatos legyen a tájékoztatás. Egyértelművé tettük, hogy nem értünk egyet a döntéssel, ami alapján ide tették a regisztrációs pontot; mégpedig azért, mert egy ilyen regisztrációs pont üzemeltetéséhez nincsenek megteremtve a szükséges feltételek”

– foglalta össze az eseményeket a város polgármestere, Zachar Pál. Mint jelezte, Ipolyságon az idegenrendészet két munkatársa végzi a regisztrációs munkát, ami azt jelenti, hogy napi 25-30 menekültnek itt adják ki a szükséges dokumentumokat; a többi menekültet az eddig megszokott módon a rendőrség elszállítja:

Akiket Ipolyságon regisztrálnak, azokat nem a rendőrség szállítja tovább, hanem »taxit« hívnak, s úgy mennek tovább Németország felé. Amíg várnak a »taxira«, addig látni fogjuk őket a városban.”

Leszögezte, hogy senkit nem tartanak Ipolyságon, és senkit nem is szállásolnak el, nem lesz tehát semmilyen tábor a városban:

Elvárjuk, hogy az idegenrendészet haladéktalanul helyezze el a regisztrációs pontot a városból. A rendőrséggel együttműködve folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél kevésbé zavarja meg városunk mindennapjait ez a válság. Továbbra is az az egyértelmű iránymutatás, hogy ha menekülteket látnak, akkor hívják a 158-as telefonszámot.”

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.