2023. szeptember 24., 17:07

Ragadozók a Lévai járásban

2023. szeptember 1-jén egy különleges állatkert nyitotta meg kapuját a Lévai járásban. A Panthera Park a mintegy 220 lakosú település, Tőre mellett található.

Panthera Park
Fotó: Kaszmán Zoltán

A község közelében már a múltban is tartottak egzotikus állatokat, a nagyközönség számára azonban csak szeptember elején nyílt meg a park.

Büszkék vagyunk rá, hogy 85 különböző faj több mint 500 egyede él itt – sok más mellett oroszlánok, tigrisek, majmok, madarak, zebrák, tevék, jaguárok, farkasok és kenguruk. Európa-szerte ez a legnagyobb, macskaféle ragadozókat felvonultató állatkert

– tájékoztattak a Panthera Park üzemeltetői. 

Panthera Park
Fotó:  Kaszmán Zoltán

– Olyan környezetet igyekszünk kialakítani a számukra, amelyben jól érzik magukat és biztonságban vannak. Nagy tisztelettel és szeretettel gondoskodunk róluk, hiszen a kedvenceinkről van szó. 

A maga módján minden példány kivételes, de parkunk egyik legkülönlegesebb állata a ködfoltos párduc. A szemfogai az élő macskafélék közül arányosan a leghosszabbak. Mivel fő zsákmányállata fán él, kitűnő mászó. Élőhelyén szinte kizárólag szürkületkor jön elő, parkunkban azonban más napszakokban is megtekinthető.

A Panthera Park minden korcsoport számára igyekszik kikapcsolódást, izgalmas élményeket nyújtani. A legfiatalabbakat ugrálóvár és mászókák várják, s lehetőség van egyes állatfajok etetésére is. 

Ami a terveinket illeti, azon dolgozunk, hogy még nagyszerűbbé varázsoljuk a Panthera Parkot. A jövőben növelnénk az állataink számát, és új fajokat is szeretnénk bemutatni, valamint olyan zónákat alakítanánk ki, amelyekben a látogatók testközelből is megnézhetik kedvenceinket. Hamarosan lehetőség nyílik az egzotikus állatok etetésére is"

– vázolta fel terveiket is a tulajdonosok nevében Viktória Bobová, aki hangsúlyozta, az állatkert kialakításával és megnyitásával egy régi családi álmuk vált valóra.

Panthera Park
Fotó:  Kaszmán Zoltán

Az állatkert, amelynek alapos bejárása mintegy két órát vesz igénybe, a szlovák mellett magyar nyelven is tájékoztat. 

A park működtetői kedvezményes jegyekkel várják az iskolás csoportokat. Érdemes ide ellátogatni!

Megjelent a Magyar7 2023/38.számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.