2020. április 24., 10:25

Pozitív egy komáromi férfi COVID-19-tesztje, az ógyallai fiatalember pedig hazatérhet

Jó hír, hogy az Ausztráliából hazatért, majd koronavírus-fertőzöttnek nyilvánított ógyallai fiatalembernek két újabb tesztje negatív eredményt mutatott, ezért elhagyhatja a bősi karanténszállót. Eközben azonban egy Magyarországon dolgozó, komáromi férfi tesztje pozitív lett, ezért házi karanténba került – tájékoztatta portálunkat Helena Uríčková doktornő, a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztályának vezetője.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
A Komáromi járásban megvan a 4. koronavírus-fertőzött, aki valójában az 1. komáromi lakos, a többiek ugyanis a környező településeken élnek. Egy felnőtt férfiról van szó, aki Magyarországon dolgozik. Már egy hónapja nem volt munkában, s mielőtt ismét munkába állt volna, önként teszteltette magát. Sajnos, az előzetes gyanú után, az ismételt mintavétel során is bebizonyosodott, hogy Covid-19-fertőzött. Tünetmentes, s az ilyenkor kötelező kéthetes házi karanténba vonult. Róla többet nem árulhatunk el a médiának

- mondta el a doktornő.

Mivel azonban az országos fertőzési adatokat tartalmazó esti térképek némelyikén 3, míg másokon 4 Komáromi járásbeli fertőzött szerepelt, s egymástól eltérő híresztelések kaptak szárnyra, pontosította az információkat:

Április 24-én délelőtt kijelenthetem, hogy eddig 4 olyan járásunkbeli személyt tartunk nyilván, akiknél bebizonyosodott, hogy koronavírus-fertőzött. Jó hírnek számít, hogy közülük az ógyallai fiatalembert már hamarosan hazaengedik a bősi karanténszállóból, vagy már éppen haza is térhetett, mert a 2. ellenőrző tesztelése szintén negativitást mutatott. Az ekeli fertőzöttről még ugyanez nem állítható, a műtét előtti kivizsgálás során igazolt 3. fertőzésről pedig tegnap beszámoltam önöknek. Reméljük, hogy a további 3 nyilvántartott fertőzött is mielőbb meggyógyul.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!