2022. november 1., 21:01

Pongrácz Lajos Alapiskola – Három szaktanterem újult meg

A közelmúltban az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola jelentős felújításon ment keresztül; a város által elnyert pályázat forrásaiból három szaktantermet újítottak fel.

Pongrácz
Médialapozó
Fotó: Pongrácz Lajos Alapiskola
a politechnikai szaktanteremben
A szaktantermek felszereltségének korszerűsítése elnevezésű pályázat jóvoltából egy politechnikai és egy számítástechnikai terem, valamint egy nyelvi laboratórium újult meg. A pályázat az ipolysági önkormányzat jóvoltából, 85%-os uniós és 10%-os állami támogatás mellett, 5%-os önkormányzati önköltséggel valósult meg, mintegy 92 500 euró értékben. A pályázat stratégiai célja, hogy – színvonalas felszereltség mellett – minőségibb oktatás valósulhasson meg a szaktantermekben”

– fogalmazta meg kérdésünkre az intézmény igazgatója, Bóna Zsolt, aki arról is beszélt, hogy időközben egy saját pályázat által egy kinti osztályterem létrehozása is sikerült, így jó idő esetén egy-egy osztály számára a friss levegőn folyhat az oktatás. Gazdagodtak egy ökoudvarral és egy játékelemekkel folyamatosan bővülő játszótérrel is.

A jövőben az iskola területén lévő, a szomszédos szlovák alapiskolával közösen használt multifunkciós pálya körüli atlétikai futórészt, valamint a távolugrásra és a súlylökésre alkalmas területet szeretnénk újra életképessé tenni”

– tette hozzá az intézményvezető.

Pongrácz
+1 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.