2022. március 19., 13:01

Plusz egy nappal és egy Nagyszínpaddal is bővül a Hajómalom Fesztivál 2022-ben

Idén már várhatóan minden járványügyi korlátozás nélkül rendezi meg Gúta városa július 21. és 23. között népszerű kulturális eseményét, a Hajómalom Fesztivált, ami ebben az évben is újdonságok egész sorát tartogatja a vendégeknek. A rendezvény számos szegmensében bővül, hiszen amellett, hogy háromnaposra dagad, az eddig nem látott fellépők mellett, új programokkal is kiegészül.

hajómalom fesztivál
Fotó: Sylon Photo

Köszönhetően ez elmúlt évek sikereinek és látogatói igényeknek már csütörtökön, azaz július 21-én elkezdődik a felvidéki kultúracsomag.

Az első nap leginkább a fiatalok lett kitalálva, akiket többek között szabadtéri színházzal vár a PopUp Produkció az „Egykutya” című előadásával, akik saját bevallásuk szerint egy rendszer-és térfüggetlen társulat. Szintén a könnyedebb műfajok kedvelői örülhetnek majd, hiszen nem csak kipróbálhatják magukat a slam poetry műfajban, de megnézhetik, hogy csinálja ezt egy igazi profi, Gyenge Veroni, aki amellett, hogy felvidéki, Európa-bajnoka ennek a művészeti ágnak. Ezek után Jakuza Ritual mutatja meg, hogy milyen is a hamisítatlan felvidéki rap, az este sztárfellépője pedig BSW formáció lesz.

A péntekről elöljáróban most még csak szűkszavúan annyit árultak el a szervezők, hogy ez a nap a funky és a pop jegyében telik majd, illetve nem kisebb név lesz 22-én a fő attrakció, mint az utóbbi évek egyik legsikeresebb és legnépszerűbb duója, a WellHello.

Szombaton a családosok lesznek igazán elkényeztetve, akiket a nép és a világzene szórakoztat majd, például a Generáció Táncegyüttes produkciója (melynek gútai tagjai is van Kalmár Annabella személyében), akik bemutatják, hogy milyen is szerintük a hagyományos, autentikus néptánc, ami hiteles és egyben korszerű is.

Új programként debütál a Szalon(nasütés), melyen egy ismert színész, vagy író fog felolvasni a hangulatos tábortűz mellett, miközben a szalonnák valóban sülnek jó magyar szokás szerint. Persze ez nem jelenti azt, hogy a már megszokott közéleti beszélgetések búcsúznak a fesztiválról, ezek továbbra is meg lesznek tartva. Szintén újdonság lesz a gyerekeknek szóló Hangszer simogató, ahol a felvidéki Sajó Banda tagjai fogják a hangszerekkel megismertetni a gyermekeket játékos formában.

Innováció és környezettudatosság

A fesztivál szervezői már többször hangsúlyozták a környezetvédelem fontosságát, amihez most az esemény résztvevői is hozzájárulhatnak az úgynevezett fesztivál pohár megvásárlásával, ami hasznos lehet a borkóstolón és a különféle gasztronómiai állomásokon, és nem utolsósorban ezzel jóval kevesebb szemetet termel majd a rendezvény.

Az új nagyszínpad nem csak méretében múlja majd felül az eddigieket, de a hozzá tartozó hangtechnika és ledfal is megfelel a legmodernebb elvárásoknak és igényeknek.

Fontos tudni, hogy az elővételben egészen március 31-ig vásárolhatóak meg az úgynevezett Early Bird fesztivál bérletek, melyek ára 25 euró és a rendezvény mind a három napjára érvényesek. Ezeket nagyon megéri megvenni, hiszen, a napijegyek 12-15 eurós áron kerülnek majd forgalomba, azaz lényegében az elővételben váltott 3 napos jeggyel egy napot ajándékba kapunk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.