Plusz 21 ezer beoltott Nagyszombat megyében

2021. május 31., 21:44
ma7 | TASR

A Nagyszombat megye területén működő öt nagy kapacitású oltóközpontban múlt csütörtöktől vasárnapig (május 27-30.) csaknem 21 000 vakcinát adtak be. A TASR hírügynökséget a megyei önkormányzat kommunikációs osztálya tájékoztatta hétfőn.

koronavírus oltás vakcina oltóközpont Kassa Kassa megye
Fotó: TASR

Az érdeklődők a három, Szlovákiában jóváhagyott vakcinát vehették fel. Jozef Viskupič megyefőnök elmondta: ez volt a harmadik hétvége, hogy öt oltóközpontban oltottak.

A központok nagy befogadóképességének köszönhetően párhuzamosan tudjuk beadni az új érdeklődőknek az első adagot, valamint az AstraZeneca és a Pfizer/BioNTech vakcinák második dózisát. Február óta már 130 000 védőoltást szúrtunk be"

- tette hozzá Viskupič.

Az egyik oltóközpontot a dunaszerdahelyi egészségügyi szakközépiskolában rendezték be.

A megyében továbbra is elérhető a mobil oltási szolgálat.

Ezzel a lehetőséggel azok a lakosok élhetnek, akik nem tudnak online bejelentkezni az oltásra, vagy akik különféle okok miatt nem tudnak ellátogatni az oltóközpontokba"

- fejtette ki a megyefőnök.

A folyamatos vakcinázás biztosítása végett a megye 18 évnél idősebb önkénteseket keres. Az oltási tájékoztató és a megyei oltóközpontok elhelyezkedését mutató térképek a zdravazupa.sk/korona/#ockovanie weboldalon érhetők el.

Kövesse facebook oldalunkat is!