2021. március 11., 16:58

Pandémia idején is itt vagyunk itthon – támogatási programmal az ógyallaiakért

A Nyitrai Közösségi Alapítvány az ógyallai sörgyárat is működtető Heineken Szlovákia Rt-vel közösen, idén február 5-én hirdette meg a Pandémia idején is itt vagyunk itthon elnevezésű támogatási programját. Annak célja az olyan civil kezdeményezések és szervezetek anyag támogatása, amelyek a Covid-19 világjárvány idején különféleképpen akarják segíteni Ógyalla lakosait.  

Fotó: Facebook

A segítőkész civil társulások és szervezetek 14 projektet neveztek be a pályázatra. Végül a Heineken Szlovákia Rt. és az Ógyalla város képviselőiből álló bizottság valamennyi kérelmet pozitívan bírálta el, egy-egy projektnek legfeljebb 1 800 eurós támogatást megítélve. Ekképp e nehéz időszakban összesen 21 390,52 euróval segítve a helyi lakosságot.

A világjárvány váratlan helyzetet teremtett. Közös célunk Ógyalla város vezetőivel együtt az, hogy gyorsan és megfelelően reagáljunk a lakosság, elsősorban az olyan felettébb kockázatos csoportok szükségleteire, mint az idősek, a tartósan betegek és a társadalom peremén élők“

– tájékoztatott Helena Windisch, a Heineken Szlovákia Rt. vállalati kapcsolatokért felelős menedzsere.

Pandémia idején is itt vagyunk itthon – támogatási programmal az ógyallaiakért
Kép forrása: Facebook
Ógyalla látképe a helyi sörgyárral
A támogatási program keretében jut pénz vitaminok, táplálék-kiegészítők, tartós élelmiszer- és gyümölcsfélék, továbbá 4 ezer FFP2 reszpirátor, higiéniai és védőeszközök, védőoverallok, fertőtlenítszerek és - permetezők, valamint vérnyomás- és vércukorszint-mérők, pulzoximéterek, oxigénkoncentrátorok, érintésmentes kézfertőtlenítő, ionizáló és légtisztító berendezések vásárlására az idősek és a hátrányos helyzetű családok részére.

Hasonló eszközökkel gazdagodhat a városi szabadidőközpont, a két helyi nyugdíjasotthon, illetve több oktatási-nevelési és szociális intézmény is.

A kapott pénzből a mozgáskorlátozott lakosokat szociális taxi szállíthatja majd az oltóközpontokba, s lehetőség nyílik a szükséges gyógyszerek és élelmiszerfélék házhoz szállítására a karanténba kerülők számára, ha mástól nem számíthatnak segítségre.

A szétosztandó gyorssegélyeket két héten belül folyósítják a pályázóknak. A programról további részletek az alábbi oldalon olvashatók.
Megosztás
Címkék