2019. március 8., 09:02

Ötéves lett a füleki Via Nova ICS

Idén ötéves lett a füleki Via Nova ICS csapata, amelynek nevéhez olyan nagyszabású rendezvények kapcsolódnak, mint a VárLak Fesztivál, a VárLak Családi piknik és a Magyar bulik. De több kisebb volumenű rendezvényt - filmesteket, kvízesteket, lan partykat - is szerveznek. A csapat célja, hogy a helyi fiatalság részére minőségi kulturális programokat kínáljanak.

ics3.jpg
Médialapozó
Fotó: Szvorák Dávid

Az idei évtől, immár hivatalosan bejegyzett polgári társulással, a Iuvenis Neogradiensis-szel szervezik rendezvényeiket, illetve az elnökséget az eddigi 5 főről 9 főre bővítették, hogy teret adjanak az új és fiatalabb tagjaiknak is.

„Rengeteg jó ötlet hangzott el a találkozón, így nagyon tevékeny évnek nézünk elébe” - hangsúlyozta Szvorák Dávid, a Iuvenis Neogradiensis polgári társulás alelnöke. Az eddigi programjaikat bővítve, a társadalmi felelősségvállalást is szem előtt tartva, a Föld napján szemétszedési akciót indítanak, hogy felhívják a figyelmet a természet megóvására, az élhetőbb, tiszta környezet fontosságára. Emellett természetesen fesztiválokból sem lesz hiány.

„Első alkalommal szervezzük július 26-án Ragyolcon az RFesztet, ahol fellép a helyi Póker zenekar, Caramel és a Republic, az estét pedig Afterpartyval zárjuk, amin DJ Mayo pörgeti majd a lemezeket. A legnagyobb rendezvényünk idén is a VárLak Fesztivál lesz, melyre augusztus 31-én kerül sor. A fesztivállal a Magyar Fesztivál Szövetség tagjai lettünk, olyanok mellett, mint az EFOTT Fesztivál, Bánkitó Fesztivál, Kolorfesztivál, Csabai Kolbászfesztivál, és még sorolhatnám” - tájékoztatott az alelnök.

A VárLak idén új köntösben várja majd az érdeklődőket, a fiatalok ugyanis többnapos fesztivált szeretnének létrehozni, mely nemcsak könnyűzenére helyezné a hangsúlyt, de teret adna különféle tematikájú előadásoknak, melyen ismert közéleti személyiségekkel, művészekkel, értelmiségiekkel beszélgetnének.

„Tervezzük továbbá, hogy egyesítjük a VárLak Családi pikniket a VárLak fesztivállal, bővítve ezáltal a célcsoportot is, hiszen a családi piknik a kisgyermekes családokat szólítja meg. Célunk, hogy a VárLak Fesztivál régiónk egyik legnagyobb többnapos rendezvényévé váljon”- zárta Szvorák Dávid.

S hogy az ősz is esemény-és élménydúsan teljen, a társulás októberben a Csemadok helyi szervezetével karöltve szervezi meg a Borvirág elnevezésű hagyományos szüreti fesztivált, melyet Szüreti bállal is kibővítenek.

Fotó:  Szvorák Dávid

ics3.jpg
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.