Öt év letöltendőre ítélték a volt érsekújvári polgármestert

ma7 | TASR 2019. május 23., 19:17

Az érsekújvári Járási Bíróság szerdán öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a volt érsekújvári polgármestert, P. Gézát és a városi hivatal elöljáróját, Á. Pétert hűtlen kezelés, illetve az ebben való bűnrészesség miatt. Az ítélet nem jogerős - közölte a Plus 7 dní hetilap hírportálja.

Illusztráció

Az ítélet ellen, melynek értelmében a városi pénztárnak vissza kell fizetniük az okozott kár értékét is, vagyis 178 600 eurót, mindkét vádlott fellebbezett.

Ezt az összeget a hetilap információi szerint a városi alkalmazottak között osztották szét rendkívüli jutalom gyanánt akkor, amikor a polgármester már tudta, hogy az önkormányzati választáson elszenvedett vereség után távoznia kell a hivatalából.

A rendkívüli jutalmakról 2014-ben tájékoztatta az új városi képviselőket Štefan Rovňaník városi főellenőr. Állítása szerint a teljes összegből 23 600 eurót kapott a Novovital városi cég. A pénzjutalmak 6600 és 20 000 euró között mozogtak.

Mivel a költségvetésben erre nem volt kijelölve keret, a portál szerint a polgármester és az elöljáró a költségvetési tételek közötti átcsoportosítással tettek szert a pénzre.

0 HOZZÁSZÓLÁS