2021. november 28., 11:01

Öt év börtönt is kaphat egy érsekújvári férfi, aki kolbászdarabokba rejtett szögekkel akart kutyákat ölni

A rendőrség hivatalosan is meggyanúsította azt a férfit, aki a vádak szerint kolbászdarabokba rejtve szögeket és horgokat szórt szét Érsekújvár több parkjában. A férfi szándéka egyértelmű, kutyákat akart ölni.

kutya
Fotó: unsplash.com

Bár szerencsére nem járt "sikerrel", egy ötéves labrador kutyus, Nero, kis híján elpusztult, miután felsértette a gyomrát a szög, az ügy így került a rendőrség látókörébe. A hatályos törvények értelmében akár öt évet is kaphat az elkövető, csakhogy mind ez idáig Szlovákiában egyetlen egy hasonló ügy sem végződött börtönbüntetéssel. 

Az elkövető minden esetben felfüggesztett börtönnel úszta meg a dolgot.

A gyanúsított szándéka egyértelmű volt, hiszen mintegy 150 horgokkal és szögekkel teletűzdelt kolbászdarabot szórt szét a városban. Miután a Nerót ellátó állatorvos panaszt tett a rendőrségen, nem sokkal később meg is találtak a tettest, egy 54 éves érsekújvári illetőségű férfit. A TV JOJ úgy tudja, a férfi tagadja a vádakat, de a rendőrségnek egyértelmű bizonyítékai vannak. A hatóságok tájékoztatása alapján egyre gyakoribbak a hasonló esetek. Legutóbb például a dunaszerdahelyi városi rendőrök értek tetten egy asszonyt, aki a kosarából szórt szét rajzszöggel tűzdelt falatkákat. A JOJ által megkérdezett állatvédők szerint az emberek elsősorban az utcákat ellepő kutyapiszok miatt fordulnak ennyire extrém eszközökhöz, ugyanakkor nem a kutyák hibája, hogy felelőtlen gazdáik nem szedik össze utánuk az ürüléket. 

Az érsekújvári férfinek állatkínzás miatt kell bíróság elé állnia, ha elítélik, egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!