2021. január 20., 16:20

Országos tesztelés 2021: A legfontosabb információk Rimaszombatból és Tornaljáról

Rimaszombatban a tervek szerint összesen 11 mintavételi pontot nyitnak az újabb országos tesztelés biztosítására, míg Tornalján hat helyszín áll majd a lakosok rendelkezésére.

Fotó: Virsinszky Tamás

Rigó László alpolgármester portálunknak elmondta, hogy a város felkészült a tesztelés lebonyolítására. „Vasárnap este jelentette be a kormányfő az újabb tesztelést, melynek fő feladatait ismét az önkormányzatokra bízták. Ennek személy szerint nem nagyon örülök, mert megcsinálhatta volna a járási hivatal is, de ha már ránk bízták, akkor megoldjuk ezt a feladatot. A vasárnapi bejelentés után már hétfőn reggel összehívtuk a városi válságstábot, hogy megbeszéljük a teendőket. Nyolc mintavételi helyet biztosítottunk a városban és hármat a hozzá tartozó településrészeken. Az egészségügyi alkalmazottak, az adminisztratív munkaerő ugyancsak biztosítva van, és a tesztelésbe a rendőrség is bekapcsolódik, amely felügyelni fogja annak menetét” – közölte a város alpolgármestere.

Elárulta, hogy eleinte attól féltek, hogy nem lesz elég egészségügyi alkalmazott, de mivel 20-an jelentkeztek, így mindenhová biztosítva van a személyzet, sőt még készenlétben is lesznek páran. Tehát ahol szükség lesz rá, ott két egészségügyi alkalmazott is tud majd tesztelni egyszerre.

Nyolc mintavételi pont lesz bent a városban, egy Bakti, egy Mezőtelkes, egy pedig Alsópokorágy városrészben.

 Elsőként a városi hivatal alkalmazottjait tesztelik a hivatal épületében január 22-én, pénteken 7:00 és 15:00 között. Az országos szűrést a helyi lakosság számára január 23-án és 24-én, 8 és 17 óra között szervezik meg. Az utolsó mintavételt mindkét napon 16.30-kor végzik el - közölte az önkormányzat.

„15 ezer tesztet rendeltünk meg a járási hivataltól, miután ezek megérkeznek már másnap megkezdjük a tesztelést. Két olyan hely van, ahol be lehet jelentkezni időpontra, itt előnyben lesznek részesítve azok, akik pontos időpontra jelentkeztek. A többi pedig önkéntes alapon működik, ki hová szeretne menni, nem szabtuk meg lakóhely szerint. Mi tehát Rimaszombatban és a hozzá tartozó településrészeken felvagyunk készülve, ha megjönnek a tesztek azonnal elkezdünk tesztelni” – zárta Rigó László alpolgármester.

Rimaszombatban a következő mintavételi pontok lesznek:

2 mintavevőhely - P.K. Hostinsky Alapiskola, (Družstevná 835)

2 mintavevőhely - P. Dobšinky Alapiskola, (P. Dobšinského 1744)

2 mintavevőhely – Tompa Mihály Alapiskola, (Novomeského 1722)

1 mintavevőhely - Relax Szabadidő Központ, (Povstania 9)

1 mintavevőhely – Városi Művelődési Központ, (Š. M. Daxner tér 1723)

1 mintavevőhely – Bakti városrész, (Kultúrház) – 2021.01.23. szombat,

1 mintavevőhely – Telkesháza (Mojín) városrész, (kultúrház) – Telkesháza és Dúsa lakosai számára – 2021.01.24. vasárnap

1 mintavevőhely – Alsópokorágy, (kultúrház) Alsópokorágy és Felsőpokorágy lakosai számára – 2021.01.23. szombat

A Dobšinsky Alapiskolában és a Tompa Mihály Alapiskola Nyugat-lakótelepi épületében létesített mintavevő-helyekre lehet online regisztrálni és időpontot foglalni. A link lejjebb található:

Mintavevőhely - P. Dobšinsky Alapiskola

Mintavevőhely - Tompa Mihály Alapiskola (Nyugat lakótelep)

A regisztráló választhat A és B tesztelő csapat közül, majd kiválasztja a napot és az időpontot. Ki kell töltenie a személyes adatokat, név, e-mail cím, telefonszám és a sikeres regisztrációról e-mailben kap megerősítést. A többi mintavevőhely azoknak lesz fenntartva, akiknek nincs lehetősége online regisztrálni.

Tornalja

Tornalján hat mintavételi helyen hét orvosi csapat fogja elvégezni a tesztelést január 23-án és 24-én 8 óra és 18 óra között. A városban a következő mintavételi pontok lettek kijelölve a lakosság számára:

1. a Szabadidő Központ (CVČ) épülete – (Mierová 83)

2. a Városi Művelődési Központ épülete – (Hlavné námestie 6)

3. a nyugdíjas klub épülete – (Daxnerova 18)

4. a közösségi ház épülete – (Rožňavská 6)

5. a volt tűzoltószertár épülete – (Beje városrész)

6. a recepció épülete – (A. Pénteka 29).

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék