cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. július 13., 13:56

Órákon belül kiderül, iható–e a galántai vezetékes víz

Zökkenőmentesen, hibák nélkül zajlott le a vízvezetékek nagyszabású cseréje és karbantartása Galántán. A város, a városrészek és Taksony község lakossága előreláthatólag a hétvégén már ivóvízként is használhatja a vezetékes vizet.

vezetékes víz hálózat
Galéria
+1 kép a galériában
A vízhálózat karbantartása Galánta
Fotó: ma7

Szükségessé vált a Galánta város alatt futó vízvezetékrendszer komoly karbantartása, a vízcsapok és vezetékrendszer cseréje. A munkálatokhoz július 10-én, hétfőn láttak hozzá.

A város és a közegészségügyi hivatal megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a lakosság minimális kellemetlenséget szenvedjen el a nagy karbantartás során. Előre figyelmeztettek, hogy Galánta, a városrészek, valamint Taksony község július 10 és 16 között vezetékes ivóvíz nélkül, 10-én és 11-én pedig teljes vízellátás nélkül marad.

vezetékes víz hálózat
A vízhálózat karbantartása Galánta
Fotó:  ma7

A rendszer cseréjére hétfőn és kedden került sor, a szerdai nap folyamán már minden háztartásban folyt víz a csapból, de ezt a vizet ivóvízként még nem szabad használni – figyelmeztet a város alpolgármestere, Peter Závodský. Hozzáteszi, a szerkezeteket kilenc helyen cserélték, a munkálatok szerda délután kettőkor fejeződtek be. Minden a legnagyobb rendben ment, semmiféle fennakadás nem mutatkozott, sokkal gyorsabban és ügyesebben végeztek a munkások, mint azt várták.

Szerda délután a közegészségügyi hivatal dolgozói mintákat vettek a kijelölt pontokról, ezek elemzésére 36 órán belül kerül sor, addig nem lehet a vizet ivóvízként használni, kizárólag öblítés és tisztálkodás céljából. A mosógépeket elméletileg már üzembe lehet helyezni, ez a víz már nem piszkít – magyarázza az alpolgármester, a medencéket azonban még nem ajánlja felengedni addig, míg az elemzés adatai nem lesznek ismertek.

vezetékes víz hálózat
A vízhálózat karbantartása Galánta
Fotó:  ma7

Galánta és a városrészek, valamint Taksony ivóvízellátását tartálykocsikkal oldják a szükséges ideig. Az artézi kutakhoz kirendelték a városi rendőröket, hogy elkerüljék az esetleges konfliktusokat és fennakadásokat.

vezetékes víz hálózat
Galéria
+1 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.