2022. augusztus 1., 18:43

Órákat késtek a vonatok, tömve volt a pozsonyi nagyállomás

Ami elromolhat, az el is romlik. Ki ne ismerné Murphy ezen bölcsességét? Nos, úgy tűnik, hogy ma éppen a pozsonyi vasúti forgalmat bénította meg a sok egymásra rakodó probléma. Voltak olyan járatok, amelyek két órát is késtek.

Pozsony- vasút - nagyállomás
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR

A szlovák vasúti közlekedés eddig sem arról volt híres, hogy a vonatok óramű pontossággal közlekednek és sosem késnek. De ma minden technikai probléma összejött és bizony az infrastruktúra rossz állapota erre még csak rátett egy lapáttal.

A javításokkal, modernizációval már tegnap is későn lett volna a vasúton, de hétfőn mindez teljes pompájában mutatkozott meg. A műszaki hibák halmozódása következtében Pozsonyban a vonatok nem utasokat, hanem késéseket gyűjtöttek össze.

Akár 50-70 percet is késtek a vonatok, a pozsonyi főpályaudvar dugig volt türelmetlen utasokkal.

A vasutasok számára a mai nap ún. kék vasutas hétfő volt, amikor több körülmény együtthatása nehezítette munkájukat, közölte Ria Feik Achberger, a vasutak szóvivője.

Reggel Pozsonyivánkán  gázolt el a vonat egy embert, ami miatt kilenc járat késett, később pedig a villanyárammal akadtak gondok a  vágányon.

A vontatási vezeték egyszerűen felmondta a szolgálatot és ezt követően a vágánykapcsoló is. 12.30 perckor elhárították a hibát az ivánkai vonalon.

De a másik galiba - a rosszabb, a pozsonyszőlősi (Vajnory) elektromos vezetéken tovább tartott.

Áram nélkül az Érsekújvár felől érkező vonatok nem tudták folytatni útjukat Pozsonyba és Pozsonyszőlős előtt várakozásra kényszerültek.

Délután 14.00 óra után itt is sikerül helyreállítani a vasúti közlekedést.

Azoknak, akik ma munkába nem jutottak el időben, netán valahova időpontra kellett volna érkezniük, bizonyára csak a kéztördelés és az idegeskedés maradt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.