2022. szeptember 16., 16:44

Önkormányzati választások – Kassa, Szepsi és Rozsnyó jelöltjei

Nézzük, mennyien indulnak a Szövetség színeiben az október 29-i, a megyei választásokkal egyidőben tartott helyhatósági választásokon Kassán, illetve a Kassa-környéki és a Rozsnyói járásban!

önkormányzati választás
Fotó: ma7.sk

Kassán a főpolgármesteri posztért nyolcan szállnak ringbe, akad közöttük ügyvezető igazgató, közgazdász, orvos, közigazgatási alkalmazott, sőt még feltaláló is. Jaroslav Polaček jelenlegi főpolgármester széles, nyolcpárti koalíció jelöltjeként indul, a Szövetség is támogatja. Ennek köszönhetően a 41 tagú városi önkormányzatba a magyar pártnak 7 képviselőjelöltje van, ezzel a közös listán a harmadik legerősebb formáció.

Kassa–Dél városrészben a Szövetség városrészi polgármesterjelöltet állít Múdry Péter személyében, aki a jobboldali koalíció jelöltjeként fut neki a választásoknak. Ezen kívül a Szövetség Kassa több városrészében koalíció tagjaként támogatja a jelenlegi regnáló polgármestereket, és indít városrészi képviselőjelölteket, összesen 22 személyt.
Szepsiben polgármesterjelölt és teljes lista

A Kassa-környéki járásban a Szövetség összesen 16 polgármesterjelöltet indít (Alsólánc, Áj, Bódvavendégi, Buzita, Csécs, Debrőd, Magyarbőd, Migléc, Nagyida, Perény, Szepsi, Szeszta, Torna, Tornahorváti, Tornaújfalu és Zsarnó), ebből három településen, Buzitán, Debrődön és Tornaújfaluban kihívó hiányában már biztosra vehető a győzelem. A Kassa-környéki járásban összesen 104 helyi önkormányzati képviselőjelölt méretteti meg magát a párt színeiben.

Szepsiben a Szövetség Csala Jánost indítja polgármesterjelöltnek a jelenlegi Slavomír Borovský ellen, valamint teljes városi képviselőjelölt-listát állított 13 jelölttel.

Rozsnyón nincs jelölt a Szövetség színeiben

A Rozsnyói járásban a Szövetség 20 polgármesterjelöltet indít (Barka, Borzova, Csucsom, Dernő, Gömörhorka, Hárskút, Jablonca, Kecső, Kiskovácsvágása, Kőrös, Körtvélyes, Kuntapolca, Lekenye, Pelsőc, Pelsőcardó, Rudna, Szádalmás, Szalóc, Szilice és Tornagörgő), illetve a magyarlakta községekben a 200 helyi önkormányzati képviselői posztra 129 képviselőjelöltet. Rozsnyón a párt színeiben nem indul sem polgármesterjelölt, sem képviselőjelölt.

Az összevont megyei és helyi önkormányzati választásokra 2022. október 29-én kerül sor. A jelöltlistákat augusztus végéig kellett leadni. A választási kampány már folyik, a kampánycsend a szavazás előtt 48 órával lép életbe.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.