2022. február 25., 14:14

Nyolcvanötmillió euróval támogatja a kormány a kassamindszenti ipari park építését

A kormány 85,3 millió eurót szabadított fel a tavalyi év végén stratégiai beruházássá nyilvánított kassamindszenti ipari park építésének finanszírozására.

ipari park, Kechnec, Kenyhec, Kassa
Fotó: TASR
Képünk illusztráció

Az összegből több mint 70 millió eurót telkek felvásárlására terveznek fordítani, további mintegy 7 millió eurót pedig a projektdokumentáció elkészítésére és egyéb műszaki tevékenységre – derül ki az anyagból, amelyet pénteken hagyott jóvá az Eduard Heger (OĽANO) vezette kabinet.

A tervek szerint az ország legnagyobb, több mint ezer hektáros ipari parkja Kassamindszent (Valaliky) és Enyicke (Haniska) között jönne létre. A projektért, amelyet a kormány december végén stratégiai beruházássá nyilvánított, a gazdasági minisztériumhoz tartozó MH Invest II. társaság felel.

Jelenleg a projekt nulladik fázisa zajlik, ami az előkészítő tevékenységeket takarja, például különféle felmérések, tanulmányok, köztük a környezeti hatásvizsgálat elkészítését. Ennek kapcsán a gazdasági minisztérium 2,1 millió eurót kapott az MH Invest II. alaptőkéjének növelésére.

Az országban egyelőre hiányzik egy olyan ipari park, amely vonzó lehet a nagy befektetők számára. Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a tavalyi év végén jelezte, intenzíven dolgoznak egy olyan befektető idecsalogatásán, amely akár ötezer embert is foglalkoztathatna a leendő ipari parkban, a vállalat nevét azonban nem közölte.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.