2022. augusztus 2., 20:00

Nyolcadszor nyílt meg az Ipolysági Szalon

A Sigillum Oppidi Saag polgári társulás szervezésében augusztus 1-jén a Menora Saag Centrum Artis épületében nyitották meg az Ipolysági Szalon elnevezésű csoportos kiállítás nyolcadik évadát.

Ipolysági Szalon
Médialapozó
Fotó: Kaszmán Zoltán
Ipolysági Szalon

„Egy művész veszett el benned? Van otthon olyan rajzod, képed, plasztikád, melyet eddig nem mertél megmutatni a világnak? Ne szégyenkezz! Mutasd meg! Szeretnénk látni!” – áll a rendezvény hirdetményében. A szervezők 16 éven felüli alkotók jelentkezését várták. Idén összesen tizennyolcan lettek az Ipolysági Szalon részesei, köztük többen olyanok, akik eddig még nem mutatták be alkotásaikat.

Minden évben egyre jobb és jobb a színvonal; sok amatőr az évek során annyit fejlődött, hogy már szinte profi szinten alkot. A rendezvény pozitívuma az is, hogy az alkotók találkozni tudnak, beszélgetnek, véleményt cserélnek. A professzionális alkotók sok jó tanáccsal tudnak szolgálni amatőr társaiknak“

– fogalmazta meg kérdésünkre a tárlat kurátora, Kutak Adrienn keramikusművész, aki a tűzzománc technikát alkalmazva szintén részese volt az Ipolysági Szalonnak.

Mint mondta, a tárlatanyagot művészi fotók, olaj- és akrilfestmények alkotják, de a fafaragás, a számítógépes grafika, a plasztikai festés, a gyöngyhímzés és az enkausztika technikáját kedvelők is teret kaptak.

A tárlat augusztus végéig – munkanapokon 8 és 16 óra között – látogatható a Menora Saag Centrum Artis kiállítóhelyiségében.

Az ipolysági MyHont Café honlapja 2015. május 1-jén ünnepelte megalapításának harmadik évfordulóját. Ennek apropóján az ötletgazda, Peter Paulenka és társai azzal a céllal szervezték meg az Ipolysági Szalont, hogy teret biztosítsanak a város és a szűkebb régió amatőr és hivatásos képzőművészeinek.
Ipolysági Szalon
+3 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.