2021. június 19., 14:40

Nyári gyerektáborok Gömörben

Az újabb kaotikus iskolaév után sok szülő dönt úgy, hogy kihasználja a nyári táborok nyújtotta lehetőségeket, egy-két hét kötött programot, társaságot, tanulást és szórakozást biztosítva ezáltal a gyermekei számára. A következőkben egy kis ízelítőt adunk a Rimaszombat környéki táborok választékából.

Felföldi dalia iskola nyári tábor
A Felföldi Dalia Iskola tábora

A gömörpéterfalai székhelyű Felföldi Dalia Iskola harcművészeti tábora az idén már a tizedik alkalommal kerül megrendezésre. Jelentkezni 14 éves korig lehet. Már most kaptak visszajelzéseket és jelentkezéseket, az ebből fakadó bizalomnak nagyon örülnek. Továbbra is várják a jelentkezést, a létszám mérsékelt, úgyhogy kérik, az jelentkezzen, aki biztosan tud jönni, közölték a szervezők. A tábor ez évben utoljára kap helyet a sportpályán a sátrakban és a jurtákban, jövőre átköltözik a Magyar Közösségi Házba. További részletekért érdeklődjenek a felfolddalia@gmail.com címen.

Heuréka – Fonóka Művészeti Tábor

A Csemadok Rimaszombati Alapszervezete és a Heuréka Magán Művészeti Alapiskola az idén is megszervezi napközis kézműves Fonóka táborát az 5–11 éves korosztály számára, két terminusban: július 12–16., valamint augusztus 2–6. között a rimaszombati P. K. Hostinský alapiskolában. Jelentkezni június 25-ig a makato61@gmail.com címen, vagy a 421 948 280 109 telefonszámon lehet. Ide is szép számban érkeznek a jelentkezések, de mint megtudtuk, még mindkét terminusra van szabad hely. A részletes programot a későbbiekben teszik közzé.

Nyári Tábor
Nyári lovastábor Rakottyáson

A rakottyási Parasztudvar Polgári Társulás csapata örömmel jelenti, hogy az idén is megrendezik a nyári lovastábort, méghozzá két alkalommal. Az első időpont július 19–23. között lesz. Kérik a táborozni vágyókat, hogy mihamarabb adják le a jelentkezéseiket az alábbi telefonszámon: +421 911 238 090. A tábor második időpontja pedig augusztus 16–21. között lesz, ahová szintén lehet már jelentkezni.

Nyári Tábor
Vakációs Bibliahét Rimaszombatban

A Rimaszombati Református Egyházközség július 6–9. (kedd–péntek) között szervezi meg a KOEN nyári napközis tábort Újratervezés néven, amely hagyományosan a Tompa Mihály Református Gimnázium épületében kap helyet. Kovács Tímár Ildikó lelkész elmondta, hogy a tábor főként az 1–4. évfolyamot látogató diákokra fókuszál. Ez többségében az a korosztály, amelynek tesztet sem kell végeznie a táborozáshoz. Már most majdnem harmincan bejelentkeztek, de 50–60 fős létszámig tudják fogadni a gyerekeket.

Fürkésztábor

A CoolTour.sk utazási iroda július 12–16. között ötnapos Fürkésztábort szervez Besztercebánya megye magyar ajkú gyermekei számára. A tábor programja a gyerekek életkorának és érdeklődési körének megfelelően lett összeállítva, főleg a természet ismeretére, a természet szeretetére, a környezettudatosságra, a túlélési fortélyokra és a gyermekek önállóságra nevelésére épül, megfűszerezve rengeteg kalanddal, cserkész- és egyéb közösségi játékkal, tábortűzzel, csillagfigyeléssel, bátorságpróbával, rohampályával, éjjeli őrködéssel, buszos kirándulással, rövidebb és hosszabb túrával. A Fürkésztáborban szakképzett felnőtt cserkészek, illetve profi előadók, lovasoktatók, idegenvezetők segítik a munkát, a gyerekek igényeit és kalandvágyát helyezve előtérbe, írják a szervezők, akiktől megtudtuk, hogy a nagy érdeklődés miatt a tábor már telt házas, sőt a várólista is betelt.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2021/24. számában.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.