2022. április 30., 12:29

Nőtt a beíratottak száma Füleken

Lezajlott a beíratás a Losonci járás alapiskoláiban. A járványidőszak kezdete óta, idén vettek részt először a gyerekek az alapiskolai beíratáson. Az összesített eredmények szerint, idén többen íratták be gyermeküket a füleki alapiskolákba, mint tavaly. Míg tavaly 68, idén 72 kiselsős kezdi meg a tanévet szeptemberben.

Beíratás Füleken
Fotó: II. Koháry István Alapiskola

A II. Koháry István Alapiskolában sok évre visszamenőleg nem volt ilyen sikeres az első beíratási nap, mint idén. Fülek legnagyobb alapiskolájának jelenleg 574 diákja van. Bozó Roland igazgató portálunknak elmondta: az első napon 50 beíratott gyerkőccel gazdagodott az intézmény.

Összesen negyvenhárman használták ki az online beíratás lehetőségét, ami azt mutatja, hogy most már egyre inkább digitalizálódik ez a folyamat is. Természetesen ez nem zárja ki azt, hogy a gyerekkel el kell jönni személyesen is, hogy felmérhessük a képességeiket, készségeiket”

– mondta Bozó Roland.

Beíratás Füleken
Fotó:  II. Koháry István Alapiskola

Fülek másik magyar iskolájában, a Mocsáry Lajos Alapiskolában a tanulók 98%-a roma, közülük egészen sokan nehéz szociális körülmények közt élnek. Az iskolának 17 osztálya és 316 tanulója van.

Nálunk egész évben beíratás van, mégpedig áprilistól szeptember elejéig, mert nem mindenki jön el ez alatt a két nap alatt az iskolába beíratni a gyerekét. Eddig 12 beíratott diákunk van, ehhez jön még a kilenc nulladikosunk, akik természetesen jövőre szintén elsősök lesznek, és nagyon remélem, hogy még jön annyi gyerek, hogy két osztályt tudjunk nyitni”

– nyilatkozta Kotlár Ildikó, igazgató.

Beíratás Füleken
Fotó:  II. Koháry István Alapiskola

A Mocsáry Lajos Alapiskolában tavaly 25 kiselsős és 10 nulladikos, idén 16 elsős és 9 nulladikos kezdi meg a tanévet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.