2022. december 15., 12:44

Nincs elég szakember, határozatlan időre bezár a galántai kórház gyermekosztálya

Határozatlan időre bezár a galántai kórház gyermekosztálya. Az intézmény vezetősége szerint nincs elég szakember az osztályra bízott feladatok ellátására.

Galántai kórház
Galántai kórház
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A hírről beszámoló szlovák közmédia szerint a galántai gyermekosztály 30 ággyal működött, most kénytelenek az egész osztályt bezárni. Az intézmény vezetősége azt ugyan elárulta, hogy szakemberhiány miatt kényszerültek erre a drasztikus lépésre, de azt nem közölték, pontosan milyen pozíciókból van hiány.

A kórház vezetése azt ígéri, csak ideiglenesen zárták be az osztályt, de azt nem tudták megmondani, mikor folytatják a munkát.

A Svet zdravia kórházak kommunikációs munkatársa, Jana Fedáková közölte, a gyermekosztályról a korábbi években is rendszeresen hazaküldték a betegek nagy részét, hogy otthon tölthessék a karácsonyt. Most is ez történik, igaz, a "szünet" a következő év első heteiben is folytatódik majd.

A súlyosabb eseteket Galántáról Pozsonyba szállítják át, a kevésbé komoly betegséggel küzdő, de állandó orvosi felügyeletre szoruló kis pácienseket pedig Dunaszerdahelyre, Nagyszombatba és Nyitrára viszik. 

Peter Visolajský, a nyitrai kórház gyermekorvosa kritikusnak nevezte a helyzetet. Mint mondta, a megyeszékhely kórháza így is túlterhelt, ha még Galántáról is kénytelenek átvenni betegeket, az igen megnehezíti a dolgukat. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.