2018. október 29., 08:37

Neszmély Martossal együtt teremti meg a turisztikai infrastruktúráját

Neszmély község önkormányzata partnereivel - a szlovákiai Martos községgel és VIA NOVA ICS szervezettel - együttműködve részt vesz az ERFA által finanszírozott, Határon átnyúló Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program keretén belüli "Hagyományőrzés Martos és Neszmély településeken" című projekt megvalósításában.

A projekt elsősorban az idegenforgalom fejlesztésén alapul e határmenti térség vonzerejének növelésével, valamint a megfelelő infrastruktúra kiépítésével, a kínált szolgáltatások javításával mind az önkormányzatok, mind a környékük fenntartható és inkluzív fejlődésének biztosítása érdekében. A turizmus valódi kiterjesztése több szinten is kezdeményezést igényelt; a meglévő infrastruktúra fejlesztésétől vagy a kulcsfontosságú épületek felújításától kezdve a közös, átfogó programcsomagokig és a helyi vendéglátók képzéséig.

Neszmély község a projektben szereplő forrásokból kiépített egy kerékpáros pihenőhelyt és a hozzá tartozó parkolót - ezzel bővítve a területen áthaladók lehetőségeit.

Ezt követően megkezdődtek a kiállítások és társadalmi események számára helyet biztosító épület kivitelezésével kapcsolatos munkálatok, hiszen a falu ilyen jellegű infrastruktúrával ezidáig nem rendelkezett. Az önkormányzat hosszú távú terveinek megfelelően a helyi közpark területén tereprendezésre és zöldövezet kialakítására is sor került.

A fejlesztési munkálatok Martos községben folytatódtak.

A projekt számos szakmai rendezvény megszervezését is lehetővé tette, ideértve többek között a júniusi Martosi turisztikai konferenciát is és a tematikus műhelyeket Neszmély községben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.