cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. december 10., 17:32

Nemzet Gazdásza címet kapott Juhász István

Két másik díjazottal együtt Nemzet Gazdásza címet kapott Juhász István, a Hanva községben működő Agrárius Kft. tulajdonosa, a magyar kultúra egyik legnagyobb gömöri mecénása.

Nemzet Gazdásza cím 2023-as díjazottjai
A 2023-as év három díjazottja (balról jobbra): Nyakas András, a hajdúnánási Nyakas Farm tulajdonosa, Juhász István, a hanvai Agrárius Kft. tulajdonosa (középen) és Bárány László, a Master Good Kft. tulajdonos-ügyvezetője.
Fotó: Jaksity Iván
Akiknek tehetségből, állhatatosságból, kitartásból több jutott, azokra felelősségből és kötelességből is több hárul. Mindazok, akik saját és közvetlen környezetük boldogulásánál többre képesek, életútjuk példával szolgálhatnak valamennyiünknek

- fogalmazott Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Nemzet Gazdásza kitüntető cím átadóünnepségén.

A Parlamentben tartott eseményen köszöntőbeszédében Feldman Zsolt arról szólt, hogy elhivatottság, elkötelezettség, innovációs képesség, generációkon átívelő tudás, a szakma iránti szenvedély és alázat jellemzi azokat a kiválasztott agrárszakembereket, akik elsőként viselhetik a Nemzet Gazdásza kitüntető címet. De mindez a képesség még nem elég, a környezete által megbecsült, példaképnek tekintett személyiséghez szükséges, hogy emberségben is kiemelkedjen környezetéből. A szakmai iránti alázat, tisztelet érezhető mindazok életútját ismerve, akik elsőként megkaphatják a Nemzet Gazdásza címet.

A Nemzet Gazdásza cím fővédnökei Jakab István, az Országgyűlés Alelnöke, a Magosz Elnöke, Dr. Nagy István, Agrárminiszter, Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Elnöke.

A Nemzet Gazdásza elismerést az Agrotrend Csoport alapította. Ezt a címet a magyar nemzet olyan erkölcsileg fedhetetlen gazdálkodó szakembere érdemli ki, aki gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, munkáltatói viselkedésével, technológiai színvonalával, innovációival, társadalmi szerepvállalásával a nemzet számára maradandót alkotott. Gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, üzleti viselkedésével gazdatársai és a nemzet előtt példaként áll. A Nemzet Gazdászai összesen 21-en lehetnek, közülük hat személyt határon túli magyar gazdálkodók közül választanak.

A 2023-as év három díjazottja: Bárány László, a Master Good Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Juhász István, a felvidéki Hanva településen működő Agrárius Kft. tulajdonosa és Nyakas András, a hajdúnánási Nyakas Farm tulajdonosa.

Juhász István, agrármérnök, az agrártársadalomban is jelentősnek számító társadalmi szerepvállalásért, a szántóföldi növénytermesztésben elért kimagasló eredményeiért, gazdaságának példaértékű családi gazdasággá alakításáért, nemzetünk hagyományainak határokon túli őrzéséért és bemutatásáért, anyanyelvünk diaszpórában való megőrzéséért, Hanva település életében vállalt aktív szerepéért kapta a címet. 

Juhász István portálunknak elmondta, hogy nem is számított ilyen elismerésre, de nagyon megörült, amikor mintegy két héttel ezelőtt értesült róla, hogy ebben a kitüntetésben részesül, ráadásul Szlovákiából egyedüliként.

Nagyon nagy elismerés, nemcsak számomra, hanem embereim és népem számára, akikért és akikkel együtt dolgoztam és dolgozom még életem végéig. Ami munkát elvégeztünk a mezőgazdaság és a magyarság érdekében itt a Felvidéken, annak a munkának lelke és értelme van és nem utolsósorban összetartó ereje. A becsületesen elvégzett munkával csodálatos eredményeket lehet elérni, az összmagyarság érdekében cselekedni pedig felülmúl mindent

- hangsúIyozta Juhász István, aki nagy megtiszteItetésnek tartja az elismerést, amit a mezőgazdászok között hasonIóan nagy becsben tartanak, mint színművészek a Nemzet színésze díjat. A Parlament vadásztermében tartott ünnepélyes átadáson megjelent többek közt Bodrogi Gyula, a Nemzet színésze is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.