2022. szeptember 30., 16:24

Negyven bérlakást alakítanak ki az érsekújvári Hotel Korzo egykori épületében

Bérlakásokat alakítanak ki az érsekújvári  Hotel Korzo épületében, a város központjában. 

Hotel Korzo
Lakások lesznek a szállodából
Fotó: travelguide.sk

Az építkezés tavasszal kezdődik. A beruházást a város, valamint a Bytkomfort önkormányzati cég finanszírozza, a vállalat hosszú távra bérbe vette az épületet. 40 bérlakás építését tervezi Bytkomfort, tájékoztatott Lukáš Štefánik, a cég ügyvezető igazgatója.

A város központjában található épület a Hotel Korzo Nové Zámky önkormányzati vállalat tulajdonában van, évekig kétcsillagos szállodaként működött, a helyiségek egy részét a város bérelte.

A COVID-19 járvány első hulláma idején bezárták a szállodát, a városvezetés pedig fontolóra vette, hogyan lehetne hasznosítani az épületet. Klein Ottokár polgármestere nem járult hozzá az épület eladásához, ezért a város bérbe adta a Bytkomfortnak, amelyben 51%-os tulajdonrésze van.

A Bytkomfort tavaly kezdte meg a belső bontási munkát. Az egykori szállodaépületnek már csak a szerkezete áll, készen a teljes felújításra.

A városközpont rendezési terve értelmében az egykori szállodaépület területének fele bérlakásként hasznosítható. Három emeleten 40 lakást alakítanak ki, a komplexum többi részében pedig nem lakáscélra szolgáló, bérelhető helyiségek lesznek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.