2021. szeptember 20., 12:33

Nagyszombatban elkezdték az egyetemisták oltását

A megye elkezdte a hallgatók és alkalmazottak koronavírus elleni oltását Nagyszombat városának mindhárom egyetemén, jelentette ki Jozef Viskupič Nagyszombat megye elnöke. Vagyis jelenléti formában.

koronavírus védőoltás
Fotó: unsplash.com

Mint hozzátette, a megyének az az érdeke, hogy az oktatás teljes értékűen folyhasson. Azt tapasztalják, hogy a Covid terjed, és a középiskolákban, melyeknek szintén a megye a fenntartója, hétről hétre rosszabb a helyzet.

Az érdeklődők két oltóanyag, a Janssen egydózisú vakcinája és a Pfizer/BioNTech vakcina közül választhatnak. Ez utóbbi esetében természetesen a második adag beadását is biztosítják. Az oltási menetrend megtalálható az egyetemek és a megye honlapján is.

Az egyetemisták oltását az oktatási minisztérium is felajánlotta. Oltóautóbusszal mennek ki a helyszínekre, mert a tárca is fontosnak tartja, hogy jelenléti formában lehessen oktatni a jövő értelmiségét, mondta Ľudovít Paulis, a minisztérium államtitkára.

Járványügyi szempontból biztonságos környezetre van szükségünk a zökkenőmentes jelenléti oktatáshoz, tette hozzá René Bílik, a Nagyszombati Egyetem rektora.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.