2022. január 4., 19:44

Nagyon kevés baba született tavaly a galántai kórházban

Jelentősen kevesebb baba született a tavalyi évben a galántai Szent Lukács kórházban. A kórház sokáig működött kizárólag vörös üzemmódban, amikor csak Covid betegeket láttak el az orvosok, még szülni is máshová küldték a kismamákat.

Galántai kórház
Fotó: Horváth Szomolai Andrea
Galántai kórház

A Svet Zdravia által fenntartott galántai Szent Lukács kórházban mindössze 783 szülést vezettek le 2021-ben. Ez nagyon alacsony szám ahhoz képest, hogy például 2020-ban 1131, 2019-ben közel 1200 babát segítettek világra az egészségügyi intézmény jól felszerelt szülészeti osztályán. Mindez annak tudható be, hogy a galántai kórház negyedéven keresztül Covid üzemmódban működött, csak koronavírusos betegeket fogadtak, szülni többnyire Érsekújvárba vagy Dunaszerdahelyre, esetleg Pozsonyba küldték a kismamákat ebben az időszakban.

Január elsején, este 6:15-kor született meg a galántai Szent Lukács kórház szülészeti osztályán az első újévi baba. A kis Laura 3440 grammal, 46 centiméterrel jött a világra.

A 2021-es évben 380 kislány és 410 kisfiú született a galántai kórházban. Hét anyuka hozott a világra ikerbabákat. A leggyakrabban adott leánynevek a Sofia, a Viktória és a Hanna voltak az óévben, míg a fiúk esetében az Ádám, a Jakub és a Tamás neveket választották leggyakrabban a szülők. A galántai kórházban tavaly 89 édesanya élt a szülési terv kidolgoztatásának lehetőségével - tájékoztatta portálunkat Jana Fedáková szóvivő.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!